Livet kan förändras på bråkdelen av en sekund.

Det finns inga rikedomar som är större än en frisk kropp.

Det finns ingen glädje som är större än hjärtats glädje.

Julen är över för denna gången. Jag sa till min man härom dagen att jag inte riktigt hade någon julkänsla i kroppen. Då sa han, klok som han är; Vi firar inte julen i år, vi firar livet. Jag blev berörd till tårar. Mycket har hänt under detta året som verkligen har fått oss att känna tacksamhet för livet här och nu. Vi har lärt oss att det är viktigt att tala om för de man älskar att man faktiskt älskar dem. Kramas. Att säga nej till det som inte känns bra. Att säga ja till det som känns bra även när andra tycker att man prioriterar fel. Att stanna upp och andas, betrakta allt det där man tar för givet och känna tacksamhet för. Att be om hjälp när det känns tungt. Att prata om de där sakerna som man inte pratar om. Man är aldrig ensam i mörkret. Att inte tvingas in i en roll som man inte känner sig bekväm i. Att det är okej att ha en dålig dag vilken dag på året som helst.

Julen handlar inte om presenter eller julmaten för den delen. Den handlar om att umgås med de man älskar. De som inte är fysiskt närvarande kan man blunda en stund och känna närheten till. I tankarna kan man snabbt känna kontakt med de som inte längre vandrar i fysisk form på denna vackra jord. Jag vet att det finns många där ute som är ensamma utan någon att spendera denna varma tid med. Det smärtar i kroppen att alla människor inte har någon. Blunda och ta dig till en plats där du känner dig älskad och omfamnad. Stanna kvar i den känslan en liten stund.

Detta året känner jag stor tacksamhet över att jag lever mitt liv, bor där jag gör och är omgiven av de människor som är mig nära. Det finns inga tacksamheter som är för små eller löjliga. Livet handlar om att levas idag. Njuta av det man har. Längta och drömma. Att vara tacksam för det man har och är. Längta och drömma efter det man ännu inte har.

Plötsligt på ett ögonblick kan livet vändas upp och ner. Kom ihåg att tala om för de som är betydelsefulla för dig att de är det. Det är något man aldrig blir trött på att höra. Visa de som du älskar att de är värdefulla. Gör en kärleksfull handling mot en främling. Det kommer att skapa ett positivt avtryck för den personen. Donera pengar till en organisation som du tycker gör något gott för världen.

Tack för att just DU har läst mitt blogginlägg. Du betyder mycket för mig. Det gör mig så rörd att just DU sitter här och nu och läser mina ord. Kanske du känner dig rörd och gör något för någon annan som skapar ringar på vattnet att öka kärleken till oss själva och till andra.

Ta hand om dig. Du är värdefull. Här och nu. Alltid älskad.

Kram Christine

2 thoughts on “Livet kan förändras på bråkdelen av en sekund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *