Agera även när det känns läskigt.

Det är ganska intressant hur ett blogginlägg kommer till för mig. Ibland kommer jag på en sjukt bra rubrik men får inte till något vettigt att skriva. Ibland bara skriver jag utan att tänka på vad det handlar om och då kan det bli svårt att sätta en rubrik. Ibland rafsar jag ihop ett inlägg lite snabbt och lätt.

Denna gången var det rubriken som kom först. Jag har suttit en bra stund nu och reflekterat över när jag själv gjorde något som var läskigt. Jag kommer inte på något speciellt så det måste innebära att det är länge sen…..

Då ställer jag istället mig frågan “Vad skulle jag vilja göra som känns läskigt?” Tomt. Inget kommer till mig. Jag får låta det vila.

Att agera trots att man är rädd innebär att man är modig. Det spelar ingen roll om någon annan tycker att det är enkelt. Vi har alla olika saker som kommer till oss enkelt och andra saker som vi kämpar med.

När jag tänker efter så gör vi saker varje dag som vi är lite rädda för. Det behöver inte vara de där stora sakerna utan det kan handla om att ringa det där samtalet som är läskigt eller att säga vad man tycker och inte veta hur det kommer att mottagas.

Ta dig nu en liten stund och fundera över dina modiga handlingar för det är modigt att göra saker trots att man är rädd. Om man är deprimerad kan det krävas mod att bara ta sig upp ur sängen. Gör en lista om du vill. Skriv ner alla saker som du har gjort även fast du var rädd. Varje dag är vi modiga och genom att dela det med varandra kan vi hylla varandras framgångar.

Jag är stolt över att jag vågar agera även när det känns läskigt.

Jag vet att jag har kraften att göra det som jag behöver göra.

Om det hände något i dig av mitt inlägg så kommentera gärna med dina tankar. De gör mig såå glad!

Vill du hänga med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”? Vi är nu över 800 medlemmar!!

4 thoughts on “Agera även när det känns läskigt.

 1. Prata med handläggaren på Försäklingskassan?
  Vara i sammanhang med många människor som jag inte känner.
  Få panikångest och inte kunna tänka klart.
  Resa ensam…då jag inte har koll på hur rutiner är för incheckning, biljett hantering; klistra på lappar, hitta till rätt gate. Alltid rädd för att strula till det och vara på fel plats rätt tid(origenteringsinne=0)???❤
  Göra nya saker själv…
  Ha tillit och tro på mig själv.
  Fråga om hjälp. Rädd att få nej eller att någon säger ja för att det är svårt att säga nej.Vill ju inte vara till besvär??

  Lite märkligt egentligen….
  I min proffession på jobbet kan jag utan tvekan tala om vad jag tycker och tänker och vara mycket tydlig när det inte känns bra(fast då har jag ofta samlat på mig ett bra tag).Även bra på att ge feedback till andra.
  Inte falla till föga för andras tillkortakommanden.
  Bli ensam ägare till mitt hus.
  Lämna ett äktenskap.
  Utveckla min andlighet.
  Ingå nya relationer.

  1. Tack för att du delar med dig. Det betyder mycket för mig. Tänk vad som är möjligt när du blivit medveten om detta. Heja dig!!

 2. Jag har haft en otroligt jobbig tid på jobbet och nu har jag dessutom gått ut ur min bekvämlighetszon och satt ner foten istället för att bara släta över saker och ting. Detta ångestladdade beslut har nu lett till mer ångest och jag är så otroligt rädd att jag ska tappa mina ord när jag kommer bli konfronterad efter nyår. Jag är så dålig på att stå upp för mig själv när det verkligen gäller. Just nu drömmer jag mardrömmar, har ont i magen och har svårt att äta. Hade jag fått bestämma så hade jag sagt upp mig på stående fot och flytt fältet hellre än att konfrontera dessa människor efter nyår igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *