Att förtjäna kärlek.

Det är väl självklart att alla förtjänar kärlek. Men alla tillåter inte sig att ta emot den. Sannolikheten för att dra till sig en sund kärleksrelation är inte så stor förrän vi tycker att vi förtjänar att få den.

Det kan låta självklart och det är det egentligen men låt mig upprepa mig. Inte förrän jag känner att jag förtjänar autentisk och äkta kärlek kan jag uppleva den.

Kunskapen att vi är värda att älskas behöver förankras i vårt hjärta och i vårt sinne. Känslan ska genomsyras i hela vårt varande.

Kanske fick vi som barn höra att vi var elaka vid något tillfälle och vi drog slutsatsen att en elak människa inte är värd att älskas. Som förälder är anledningen när man säger åt sitt barn att den är elak för att ha slagit en kompis inte att den ska känna sig ovärdig att älskas. Alla vuxna gör sitt bästa med de förutsättningar som de har. Men ibland kan en kommentar som denna skapa en spiral av negativa tankar.

“Marie som var älskad av sin familj och vänner kände alltid en oro över att de en dag skulle upptäcka att hon inte var värd att älskas och att de skulle överge henne. Hon upptäckte orsaken till oron under en visualisering. Där kom det till henne att som straff i skolan för något hon hade gjort fick hon fylla en hel sida med “Jag, Marie är en elak flicka”. Detta hade följt henne hela livet. Nu kunde hon omvandla scenariot till att omvandla det till “Jag, Marie är en älskad flicka”.

Eftersom tanken på att förtjäna kärlek med alla fel och brister vi har är vår känsligaste punkt, det vi fruktar allra mest så krävs det mycket mod att lyfta upp de känslorna i ljuset.

Bli en kärleksfull mor till ditt inre barn.

Var öm. Var där. Var kärleksfull

Det är aldrig försent att ha en lycklig barndom. Du kan bli en kärleksfull förälder till dig själv.

Jag är värd att bli älskad.

Jag förtjänar kärlek.

KRAM Christine

Om det hände något i dig av mitt inlägg så kommentera gärna med dina tankar. Det gör mig såå glad!

.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *