Bryt ett invant mönster i 14 steg.

Vi har alla så många invanda mönster som vi vill förändra.

Varför gör vi inte det då? Vad är det som gör att vi stannar kvar i samma spår som inte tar oss ur det?

Vi vet vad som förväntas av oss och det kräver ingen ansträngning. Det krävs en portion mod att skapa en förändring som skaver. Det kan innebära att våra relationer förändras och att vi inte längre blir mottagna som vi brukar. Även om livet känns tråkigt och meningslöst så är det tryggt.

Sedan finns det också en hel hög med invanda mönster som vi inte ens är medvetna om. Man måste först och främst göra sig själv medveten om de saker som inte fungerar.

Genom att ställa sig själv frågor för att ta reda på kärnan till problemet kan man också förändra sitt beteende. Vi kan och ska inte förändra andra människor. Det är upp till de själva att göra det. Vi kan visa dörren men de måste själva välja att öppna den och ta klivet över tröskeln.

Det är vansinne att göra samma sak och förvänta sig att resultatet ska bli annorlunda.

För att lösa upp ett ett inlärt beteende gäller det att studera sig själv och verkligen gå på djupet med problemet. Att verkligen vilja lösa det och inte bara sniffa lite på ytan. Denna tekniken kan du använda på olika sorters problem. Jag delar med mig av de tre första och är du nyfiken på resten så anslut dig till mina kärleksfulla nyhetsbrev (om du inte redan har gjort det)

Här kan du ta del av mina kärleksfulla nyhetsbrev där jag delar allt mellan himmel och jord. Imorgon kommer resten av stegen för att bryta ett invant mönster.

1. Hur ofta brukar problemet uppstå? En gång i veckan, en gång i timmen, en gång om dagen?

2. Vid vilka tillfällen brukar problemet uppträda? Vilken tid på dagen, under veckan, månaden eller året? Infinner sig problemet bara på helgen eller direkt efter att du kommer hem från jobbet?

3. Hur länge pågår problemet i vanliga fall? Är det några minuter, timmar eller dagar?

______________________________________________________________

KRAM Christine

Gillar du det jag skriver? Dela gärna inlägget. Det gör mig så glad!

Vill du ha mer kreativa tankar? Gå med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”

Vill du boka in en coachsession med mig till ett grymt bra pris? I mars öppnar jag upp för nya coachsessioner. Under den senaste sessionen jag hade med en underbar kvinna tappade vi tid och rum. 30 minuter blev plötsligt 70 minuter. Superhärligt!Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *