“Hur vågar du att behandla mig så som jag behandlar mig själv?”

Det största problemet som vi alla har är att vi accepterar inte vårt eget värde. Vi ser det med lätthet i alla andra men när det kommer till oss själva så fokuserar vi på alla fel och brister. I en konstig fantasivärld tror vi att alla andra är perfekta och har inga fel. Kom igen! Vi veta alla att det inte stämmer.

Djupt inom oss så tror vi att vi inte är värda framgång, lycka, support och kärleksfulla relationer. Det är faktiskt så att genom att vara oss själva så lär vi vår omgivning hur vi vill bli behandlade. Det kan kännas som en riktig käftsmäll. Kanske tänker du att du verkligen inte bjuder in till hur du blir behandlad. Jag vill be in dig till att sätta dig en stund i stillhet med penna och papper. Svara på de här tre frågorna.

Känner du dig värdefull?

Respekterar du dig själv?

Älskar du dig själv?

Först när man är ärlig mot sig själv kan man skapa den verklighet man vill ha. Jag läste i en bok om en kvinna som länge skrek inom sig till de män som behandlade henne illa. “Hur vågar du att behandla mig så som jag behandlar mig själv?” Nu när hon älskar och accepterar sig själv, gör även andra i hennes liv det. Det tog lång tid men det var det värt.

Alla kan känna sig värda att behandlas väl. Blunda och tänk tillbaka på en gång när du kände dig värdefull. Accepterad av dig själv och av din omgivning. Om du inte kan komma på ett så fantisera ihop ett. Tillåt dig att suga åt dig av känslan att behandlas väl och med respekt. Du förtjänar att få denna fina behandling. Låt känslan uppfylla varje cell i din kropp.

Omfamna känslan av att bli behandlad med kärlek och omsorg. Tänk tillbaka på en händelse när du kände dig illa behandlad. När du kände dig orättvist behandlad. Känn att du är värd att bli behandlad på ett rättvist sätt med kärlek och omsorg. Om personerna i din visualisering inte behandlar dig väl, gå därifrån. Förändra din historia genom att skapa nya tankar kring den. Det som har hänt, har hänt. Det går inte att förändra men du kan förändra dina tankar kring händelsen. Alla som har respekt för andra människor förtjänar att mötas av detsamma.

KRAM Christine

Om det hände något i dig av mitt inlägg så kommentera gärna med dina tankar. De gör mig såå glad!

Vill du hänga med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”? Vi är nu över 800 medlemmar!!

Vill du veta mer om vad ett kreativt samtal innebär?

Vill du var med i nästa omgång av “23 dagar av tacksamhet med en twist” Kommentera med “yes” i bloggen. Nästa omgång kommer att starta den 8 april och det kommer att bli magiskt som vanligt!

2 thoughts on ““Hur vågar du att behandla mig så som jag behandlar mig själv?”

  1. Så välgörande för mig att läsa – gav mig en bra tankeställare

    Yes, vill vara med i nästa omgång

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *