Bakom den perfekta fasaden gömmer sig en mörk hemlighet.

Även fast fasaden är otroligt vacker så kan det finnas ett mörker bakom den. Skammen håller hemligheterna bakom lås och bom. Man kämpar med att vara perfekt så att ingen ska kunna ana vilket kaos man lever i.

En person som varje dag försöker övertyga sin omvärld om att man är lycklig, mår inte bra. Vi behöver börja prata om allt det där som gömmer sig bakom ytan som man tror att man är ensam om. Jag lovar dig att det finns många andra som känner och tänker som dig.

Skammen är finurlig på det sättet. Den växer genom att vi inte pratar om den. Den växer när vi inte lyfter upp alla våra känslor till ytan. Rädslan för att verka svag och sårbar är större än att fortsätta att leva sitt liv i misär. Det är faktiskt så att de som du ser upp till för att de verkar ha det perfekta livet och verkar vara så lyckliga, kan vara de mest olyckligaste människorna i världen. De kan kännas sig totalt ensamma trots att de är omgivna av en massa vänner och gillare.

Om du ser någon som verkar må dåligt, fråga hur den mår. Kanske personen känner sig obekväm och inte säger något men man kan iallafall så ett frö. Nästa gång kanske han/hon öppnar upp sig lite grann.

Bjud på dig själv. Öppna upp dig för någon du är trygg med. Har du ingen så är du varmt välkommen att höra av dig till mig. Det du delar med mig, stannar hos mig. Låt alla känslor finnas. Släpp de fria. Lyft upp dem i ljuset.

KRAM Christine

Dela gärna mitt inlägg så att fler kvinnor kan inspireras.

Vill du var med i nästa omgång av “23 dagar av tacksamhet med en twist” Kommentera med “yes” i bloggen. Nästa omgång kommer att starta den 8 april och det kommer att bli magiskt som vanligt!

2 thoughts on “Bakom den perfekta fasaden gömmer sig en mörk hemlighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *