Är du en kvinna som tänker för mycket?

Vi kvinnor har en förmåga att ifrågasätta den vi är i alla möjliga situationer. Vi vänder och vrider på saker och ting och försöker hitta svaret. Medans vi vänder och vrider på det så växer också de negativa tankarna. Småsaker blir gigantiska. Till vilken nytta egentligen? Varför gör vi detta? Vi mår ju inte bra av det. Kanske är man inte ens medveten om att man gör det för man har alltid tänkt på det sättet.

Känner du igen dig i de här påståendena?

 1. Jag tänker på hur ensam jag känner mig.
 2. Jag tänker på hur utmattad jag känner mig.
 3. Jag tänker på hur omotiverad jag känner mig.
 4. Jag tänker “Varför kan jag inte komma igång?”
 5. Jag ältar allt jag tidigare gjort och önskar att jag gjort bättre ifrån mig.
 6. Jag tänker på hur ledsen och ängslig jag känner mig.
 7. Jag tänker på alla fel och brister jag har.
 8. Jag tänker att jag hanterar saker på fel sätt.

Om du gör det så är du en kvinna som tänker för mycket och det tar otroligt mycket av din energi, Låt mig också säga att det går att ta sig ur de negativa tankarna. Först behöver man bli medveten, sen kan man skapa varaktiga förändringar.

3 olika typer av hypertänkande.

1. Aggressivt hypertänkande kretsar kring att man tycker att man utsätts för orättvisa hela tiden. Man är offer för yttre omständigheter. Visst kan det vara så att man utsätts för personer och situationer som gör oss orätt men den här typen av personen har en tendens att inte se sitt eget ansvar. Alla andra har fel. Jag har alltid rätt.

De avvisade min mitt förslag på jobbet. Jag kan inte förstå varför. Jag vet vad jag pratar om. Jag är mer kvalificerad än någon annan på avdelningen. Jag har jobbat länge och hårt för att göra min röst hörd. Jag förtjänar att få beröm för det. De vet inte vad de sysslar med. Vilka idioter!

2. Eget-liv-hypertänkande börjar oskyldigt när vi lägger märke till att vi är upprörda eller att vi grubblar över något som precis har hänt. Vi börjar genast att reflektera över tänkbara anledningar till känslorna som kommer.

Kanske jag är deprimerad för att jag inte har några vänner. Eller för att jag inte lyckades att hålla mitt löfte om att inte äta kolhydrater. Eller så beror det på allt som har hänt mig tidigare. Jag är kanske deprimerad för att jag aldrig blir sedd. Eller så beror det på alla spydiga kommentarer från min mamma. Eller så beror det på att mitt liv inte ser ut så som jag vill att det ska göra.

Alla de möjligheterna är sannolika i vårt huvud. Inget konstigt alls. När vi accepterar dem som sannolika så kommer vi att tänka dem igen och ju oftare man tänker en tanke desto större sann kommer den att bli.

3. Kaotiskt hypertänkande uppstår när vi hoppar från ett problem till ett annat utan att de för den sakens skull har något samband. Det enda som händer är att våra tankar svämmar över av massa olika problem.

Jag pallar inte med pressen i skolan. Jag ligger efter i många ämnen. Jag suger och jag förtjänar inte att bli godkänd över huvud taget. Pappa ska åka iväg på affärsresa imorgon och jag känner mig bortvald. Han bryr sig mer om sitt jobb än mig. Jag vågar inte säga det till honom för då kanske han tycker att jag är tramsig. Jag är ett vrak. Jag vet inte vad jag ska ta mig till.

Problemet här är att man vet inte i vilken ända man ska börja. Vi vet inte riktigt vad problemet är egentligen utan bara att vi svämmar över av känslor och tankar som skapar förvirring. Ofta leder denna förvirring till att man sluter sig för att på så sätt fly från sitt liv.

Den 8 april när det är supermåne i vågens tecken drar en ny omgång av “23 dagar av tacksamhet med en twist” igång och den handlar om att fokusera på sig själv vilket vi kvinnor behöver bli bättre på. Inte tidskrävande om man inte vill. Donation 123 kronor till 0704-96 89 14 och ansök om att gå med i gruppen här. Jag vill skapa en svallvåg av självkärlek. När jag älskar och värdesätter mig så inspirerar jag andra att göra detsamma. Du är den viktigaste personen i ditt liv. På riktigt. Behöver du en dos av självkärlek och vill förändra dina tankar? Då är detta för dig.

Jag blir allt lite sugen på att dra igång en ny omgång av “Väck ditt unika uttryck till liv”. Den är så magisk och jag vill att så många som möjligt kommer i kontakt med sitt inre och delar med sig av sina unika gåvor med omvärlden. Men jag låter den tanken växa sig starkare.

KRAM Christine

Det finns en mening med att du finns till. Det finns ingen i hela världen som är exakt som du. Det har aldrig funnits och kommer heller inte att finnas. Din plats på jorden har ett syfte. Kom ihåg det.

Vill du utforska vidare vad ditt syfte är tillsammans med mig?

6 thoughts on “Är du en kvinna som tänker för mycket?

 1. Jag har varit en kvinna som tänkt för mycket. Och så var det nog mest 3an tror jag. 1an är inte riktigt nått jag känner igen från mina tidigare inre dialoger.

  Men idag – nope.
  Alltså. Nope som i att “jag bränner inte längre energi på att tänka för mycket”. För tankarna kommer, känslorna följer som ett brev på posten, men sen har jag liksom lärt mig att få syn på, erkänna och släppa taget… och då eldar jag inte längre för kråkorna!

 2. Åh så fina påminnelser, och du skriver dem samtidigt som jag reflekterar över skam på min blogg. Det är som att de hakar i varandra, för jag läser in många tankar grundade i skam i det där övertänkandet du beskriver.
  Så ypperligt det är att hitta sätt att nå in, att få ökad självförståelse och i slutänden mer självkärlek. <3 Din kurs behövs.

 3. Känner igen mig mest i det kaotiska hypertänkandet, men .. inte längre! Allt jobb med en själv och alla erfarenheter som har lärt mig. Skönt att läsa och inse att jag faktiskt har utvecklats. Fortsätter på det spåret:-)

  1. Det är så lätt att glömma bort alla sina framsteg! Fint att ibland sätta sig ner och reflektera och återblicka. <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *