Vi behöver bli bättre på att visa acceptans för det som inte syns på ytan.

Idag skrollade jag genom en del gama inlägg och jag märkte att jag har skrivit en hel del som jag glömt bort. Jag kan inte ens komma ihåg var den tanken kom ifrån. Det spelar mindre roll.

Därför vill jag dela med mig av ett av dem som handlar om att acceptera varandra. Det är inte alla problem man visar för sin omgivning. Många går runt och lider i det tysta. En del vågar inte berätta och en del har ingen att berätta det för. Jag vill bjuda in dig till att visa acceptans för det som inte syns på ytan.

________________________________________________

Alla människor tacklas med olika problem. Det finns inte en enda problemlös människa på denna jord! Eller jo, det gör det säkert men de är lätträknade…. Jag vet inte hur det är med dig men jag skyltar inte med mina problem. Jag berättar inte för alla vad som oroar mig. Det väljer jag att dela med utvalda personer som jag är trygg med.

Ett öppet sår är lätt att se och förstå smärtan.  När såret sitter inombords och går att dölja med ett falskt leende blir det svårare. Svårare att berätta, lättare att trycka undan tills det gör så ont att det är outhärdligt. Då är läketiden så mycket längre än när såret endast var ett litet skrapsår. Att hitta mod att prata med någon tidigt är superbra! Bara att säga högt till någon annan kan vara en stor del för att läka. Kanske bor det hjälp där du minst anar det….

Så många det är som mår dåligt i själen. Så många som inte tas på allvar för att man inte kan se det med ögonen eller ta på det med händerna.

Men det är inte bara ögonen som kan se. Du kan känna energin och du kan lägga märke till kroppsspråket. Titta personer i ögonen och där har du svaret. Vi behöver bli bättre på att visa acceptans för det som inte syns på ytan.

Det finns en anledning till varför människor beter sig som de gör. Det behöver inte handla om dig. Det kan vara så att just du är där när bägaren rinner över.

Tänk så mycket som finns under ytan på ett isberg. Det är bara en bråkdel som visas över ytan.

Var omtänksam mot dina medresenärer på denna jord.

11 thoughts on “Vi behöver bli bättre på att visa acceptans för det som inte syns på ytan.

 1. Så sant! Och budskapet blir så tydligt i jämförelse med isberget. Det är ju verkligen så, vi människor bär på så mycket mer än det som syns och märks utåt. Jorden skulle vara en trevligare plats om alla kunde vara accepterande och ödmjuka mot varandra!
  Fint skrivet❤️

 2. Det håller jag helt med om! Det är också så lätt att tro att en förstår en annan, det är så lätt att göra tolkningar…
  En grej jag ibland gör är detta. När någon säger: “Hur mår du?” kan jag ibland svara typ: “Den korta versionen är bra… villl du ha en längre version? Och när jag frågar hur någon mår, försöker jag visa att det inte är en fras, att jag verkligen bryr mig – då blir det ibland lättare för personen att visa åtminstone lite av det hen gömmer under ytan. <3 Jag har också lagt märke till att när jag visar viss sårbarhet, händer det att dörrar och hjärtan öppnar sig. Det kan vara mindre skrämmande än en föreställer sig.

  1. Det är så underbart att få frågan “Hur mår du?” när jag verkligen känner att personen är intresserad och vill veta. Det kan öppna upp för nya spännande samtal om allt mellan himmel och jord. <3

 3. Mycket bra skrivet. Man har så lätt att dömma andra människor i original, när det handlar om att lära sig att förstå och acceptera varandra.
  Jag tyckrt själv att jag blir mycket “dömd” ibland, men när jag ser att samma persom gör samma sak, så blir man ju ledsen inombords

 4. “Det behöver inte handla om dig.”

  Jag skulle nästan (men kanske bara nästan) vilja dra det där till sin spets och säga att det a l d r i g handlar om mig. (Eller “dig”.)
  Vilket så klart inte innebär att det inte kan finnas ett budskap till mig så klart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *