Du måste inte ångra dina misstag.

Den meningen läste jag i en av mina många böcker tidigare idag. Om du följt mig en tid så vet du att jag älskar att reflektera. Fundera. Tänka.

Vad betyder de orden egentligen? Misstag. Jag tror inte ens på att jag gör några misstag. Allt jag har gjort har tagit mig till den platsen jag är idag och jag är sjukt nöjd. Ja, kanske jag kunde haft en smidigare resa men jag hade inte haft samma förståelse för saker och ting då. Du ska veta att jag verkligen varit långt nere under ytan och kämpat mig ovan ytan. Har varit hårfint nära att förlora betydelsefulla personer i mitt liv mer än en gång. Sjukt jobbigt för alla inblandade men vi gjorde jobbet, Tog oss igenom och kom ur det med styrka och ödmjukhet. Så tacksam för livet.

Hade jag tidigare lärt mig att lyssna på min intuition och min inre röst så hade jag kanske haft möjlighet att skapa ett kraftfullare avtryck på denna jord och tagit emot budskapet tidigare. Samtidigt vet jag att det finns en anledning till att jag gör som jag gör.

Inte förrän jag är redo kan jag se möjligheten. Jag kan få den vackraste nyckel i min hand men inte förrän jag hittar den rätta dörren kan jag låsa upp mina blockeringar.

Hur känner du? Måste man ångra varje misstag?

Kommentera gärna med din reflektion!

35 dagar av kreativa övningar, videos och reflekterande frågor för att Väcka ditt unika uttryck till liv. Intressant? Kommentera med din favoritblomma i bloggen och jag skickar mer info till dig. Du kan läsa mer här.

Vill du ha mer kreativa tankar? Gå med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”

Vill du var med i min tacksamhetsövning “23 dagar av tacksamhet med en twist” ? Vi började i onsdags men du kan verkligen hoppa in och ta del av den i efterhand. Vi behöver en kärleksfullare värld. Swish 123 kronor till 0704-968914 och gå med i gruppen här.

5 thoughts on “Du måste inte ångra dina misstag.

  1. Jag brukar säga ungefär som du, att det är mina erfarenheter som formar mig. Och att det inte är så vettigt att ångra saker eller att döma mig själv för begångna “misstag”. Men ibland kan jag tänka: “Att det skulle ta så många gånger för mig att förstå detta…” och ibland känns det också som att en del erfarenheter skapade väl stora ärr.

  2. Jag försöker verkligen att tänka att jag alltid gör mitt bästa, att “misstag” inte gör mig misslyckad utan är lärdomar längs vägen. Inte ångra och älta utan tänka att allt har sin mening. Men, det är då inte alltid så lätt….

    1. Inte alltid lätt…. men genom att bli medveten så underlättar vi för oss själv att tänka på att vara lite kärleksfulla mot oss själva. <3

  3. Alltså, don’t get me started… 🙂
    Jag har bloggat mycket om misstag och tänker att det är ganska olyckligt hur vi – mänskligheten – sådär lite generellt verkar ha fastnat vid något som är en ÅSIKT vi ålägger ett stycke FAKTA som ger vid hand ett resultat som antingen blev det vi förväntade/önskade eller inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *