Så otroligt befriande att klippa av mitt hår! Det trodde jag aldrig…

Jag har gått länge och funderat över att klippa av mitt hår. Kanske har du läst något tidigare inlägg om att när jag funderar så kan det dröja flera år… Denna gången tog jag ett beslut. Det var dags för förändring. Nu. Inte sen. Nu. Länge har jag varit trött på mitt hår. Det bara hänger liksom. Känt mig som en tant när jag tittat mig i spegeln. Samtidigt har jag tänkt på att jag har alltid velat ha ett långt svallande hår. Ambivalent….. Det var därför jag behöll det.

Jag när jag går i lekis som idag är förskola och vi bakar pepparkakor.
Jag när jag går i lekis som idag är förskola och vi bakar pepparkakor.

När jag var liten hade jag blont och oftast ganska kort hår. Drömde alltid om att ha tjockt hår så att det kunde växa och bli långt och vackert. Den dagen kom aldrig. Jag var fast med mitt tunna, raka hår. Samtidigt hade min bästa vän brunt, lockigt och tjockt hår och långt. Snacka om att jag ville byta med henne.

Efter min andra graviditet så blev mitt hår plötsligt lockigt. Snacka om att jag blev lycklig! Jag njöt! Sen när mitt tredje och sista barn visade sig för världen så försvann de lockarna. Sakta men säkert har de kommit tillbaka igen men mitt långa hår har tyngt ner dem. Jag behövde en rejäl klippning för att få dem att lysa i sin prakt!

Kan du tänka dig blicken jag fick av frisören när jag sa att min dotter har klippt mig de senaste 6 åren med en IKEA-sax?

Före

Kram Christine

5 thoughts on “Så otroligt befriande att klippa av mitt hår! Det trodde jag aldrig…

 1. Privat:
  …tungt långt hår som slätar ut självfallet/lockarna… & vill ha fram dem

  Man samlar då det ”översta lagret” av håret (hur mycket/tjockt lager får du testa dig fram men börja med ett tunt lager) till en HÖGT uppsatt hästsvansars HÖGST upp på huvudet, typ.

  Jag hade & har relativt långt hår..
  från hårsnodden mätte jag att ”hästsvansen” var 11 nävar lång, klipp den kortare en näve & släpp ned allt håret, ruska på huvudet& kamma. (Idag är den sju nävar & det icke uppsatta håret hade jag länge som utsläppt tio cm längre än ”nedersta etappen”….

  -ja just ja.. jag har sedan några veckor tillbaka ytterligare en etapp, det är fem nävar lång.

  Vill du se om det räcker? blöt ned håret & låt torka.. kolla i spegeln – lockigare/mer av självfall kommit fram? Nöjd?

  Icke? Två alternativ..
  1)antingen samlar man upp samma hår till svansen igen & klipper halv eller en näve igen. Släpp & kolla resultat.
  2)samla ÖVERSTA LAGRET AV fd hästsvansen Sätt upp igen & klipp det insamlade en till tre nävar kortare.

  Vill man sen ha kortare hår totalt sett, klipper man det som aldrig var med upp i svansen. Lätt justerat.

 2. Snyggt och härligt att dina tjusiga lockar snirklade sej fram i gen.
  Gött med en vågad frisyr 😉
  Kram Rolle 🦋❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *