Om du inte vet vad du drömmer om, hur ska du då göra den till verklighet?

Slutet av detta märkliga år och jag möts överallt av olika metoder att ta till för att göra sina drömmar till verklighet. Man vill sälja in sin metod som något fantastiskt.. Problemet är egentligen att många drömmer för svävande utan att egentligen veta vad de vill.

Låt säga att du drömmer om att hitta ditt drömjobb. Om du inte vet vad det är för sorts jobb eller hur du kommer att känna dig så kan du inte heller få det. Många drömmer om att bli av med det de har idag. Låt säga att du har ett jobb som inte ger dig något, kanske till och med dränerar dig och du vet att du vill bort, första steget är alltid att ta reda på vart du är på väg och hur du vill känna dig. Universum förstår inte ordet “inte” precis som barn inte heller gör…. Läs mer om det här.

När du vet hur du vill känna dig så letar du efter saker, upplevelser, människor som får dig att känna så. Låt pusselbitarna få hitta sin rätta plats. När de väl är på plats så infinner sig en känsla av flow. Allt bara manifesteras utan ansträngning. Låter inte det underbart?

Vad kan du göra för att göra dina drömmar verkliga? 

Jag kom fram till 5 enkla steg.

1. Ta reda på vad du drömmer om. Att verkligen fundera över vad det är du längtar efter. Ta också reda på vad du är så trött på och som du vill släppa taget om.

2. Ta reda på vilka hinder du har från att nå dem.

3. Dela dina drömmar med rätt människor. Läs mer om det här.

4. Ta reda på vilka steg du behöver ta för att nå drömmen.

5. Gör något aktivt varje dag som tar dig närmre. Varje steg räknas.

Vanliga orsaker till varför dina drömmar inte realiseras.

  • Man bygger sin största dröm på en omedveten rädsla. Tänk om din största dröm handlar om att få det där välbetalda jobbet. Kan det egentligen ligga något i att du är rädd för att inte ha pengar? Eller kanske du har en kristallklar bild av din drömpartner. Du längtar om att träffa denna underbara människa! Ofta handlar den drömmen om rädsla för ensamhet. Vad skulle hända om den drömmen inte skulle bli uppfylld? Vad är det som gör att du är rädd?
  • Man använder sina drömmar som en flykt från sitt liv. Du vill bli av med något i ditt liv. Du kan vara missnöjd med din partner, ditt jobb osv. Då handlar drömmen inte om att bli uppnådd utan det handlar om att bli av med det som tar din energi. Vad är det du behöver släppa taget om för att göra plats för dina riktiga drömmar?
  • Man placerar drömmarna i framtiden. Man måste ha kommit till en viss plats innan drömmen kan bli möjlig. “När jag blir pensionär”, “när barnen är stora” osv… Vad kan du göra mer av varje dag för att ta dig ett steg närmre din dröm? Du behöver lära känna dig själv och vad DU faktiskt längtar efter.
  • Drömmar ska inte finnas till med villkor på dem. Man tycker att man borde drömma om vissa saker. Jag “borde” ju vilja drömma om ett hus vid havet” eller jag “borde” drömma om en familj, med barn och hus. Eller? Drömmar är i rörelse och i ständig förändring. Det du drömde om för många år sedan behöver inte vara sanna för dig längre. Håll inte fast vid något för att du “borde” ha denna drömmen. Släpp den fri till någon annan och ta in en ny.
  • Man bygger sin dröm på sina behov. En vill ha-känsla! Du vill ha pengar, makt, känd osv. När bara egot är med och bestämmer dina drömmar så blir de väldigt svåra att uppnå. Man behöver placera drömmen på rätt ställe så att även själen är med på banan. Du behöver ställa dig frågan: -Vad kan min dröm bidra med till världen? Vad i mig kan jag bidra med till världen när denna drömmen är uppnådd? Du behöver känna in drömmen i din kärna. Det gör att du slutar fråga dig hur du ska uppnå drömmen. Den bara kommer. Universum levererar.
  • Man har för få drömmar. När du har brist på drömmar så skapar det en rädsla för att misslyckas med att uppnå den. Det skapar en enorm press på den att uppnås. Skaffa dig en ocean med drömmar! Stora och små. Det skapar möjlighet för dem att växa sig klara. Du kan aldrig ha för många!

Häng gärna med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *