Njutning är inte källan till varaktig lycka.

Det finns tre olika sorters lycka läste jag i en bok. Jag älskar böcker! Läser dem inte från pärm till pärm utan går runt i huset {ja, jag har böcker på alla möjliga platser i huset;)} och låter boken välja mig. Jag öppnar den och oftast så har boken ett budskap till mig på olika sätt. Magiskt!

Jo, de tre olika sorterna som det berättas om i boken är njutning, passion och en högre mening.

Njutning är ju härligt på sitt sätt men den handlar samtidigt om att söka efter nästa kicken. Den är svår att upprätthålla för den varar inte särskilt länge. När man har vant sig vid den så är man tillbaka på ruta ett.

Passion är inte lika flyktig utan här kan man befinna sig ett bra tag. Det är inte heller nåt som man vänjer sig vid. Det är en härlig känsla av flow. En härlig plats att befinna sig på helt enkelt.

För att få en varaktig känsla av lycka så behöver man känna att man är en del av något större. Man gör det man gör för att det skapar en varm känsla inombords. Det är betydelsefullt för att här har man sammankopplat sin själs syfte på jorden med sina drivkrafter. Man vet att det man gör kommer att göra världen till en lite bättre plats.

Det är absolut inte fel att njuta lite då och då men gör det inte till den primära lyckostrategin. Och för guds skull, tryck inte undan ditt ego. Jag läser på så många ställen att det är något dåligt. Men det är ett helt annat blogginlägg….

Om du inte vill missa vad jag har på gång så gå med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”. Jag har lite ny energi på gång i den. Så spännande!! Om du redan är med i den så bjud gärna in vänner som behöver lite kreativitet och galna upptåg! ?

Gilla min sida på FB om du vill ha lite kreativa uppdateringar {gud, vilket tråkigt ord!!} ?

Intresserad av min abstrakta konst? @art_by_christinel

Nyfiken på raw food? @raw_amazing

Om jag är mångkreativ? ABSOLUT!! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *