Hur definierar man kreativitet?

För mig är kreativitet en aktiv handling att skapa något nytt. Det är innovativt och fräscht. Spännande och avslappnat. Kreativitet sätter våra tankar i rörelse och gör det onåbara till något vi kan känna inom oss. Välbefinnande. Man gör något för att det ger en glädje utan något krav på motprestation.

Vad innebär det att vara en kreativ konstnär?

Att skapa är att röra sig mot sin passion eller med sin passion, har inte bestämt mig för definitionen. Att leva sitt liv efter sitt unika syfte och lyssna inåt istället för utåt.

Börja leva ditt kreativa liv idag. Varje steg du tar för att skapa något, förändrar  världen. Du erbjuder den något nytt. Bara genom att skriva ner ord, prata med människor, spatsera runt i din omgivning så förändrar du omständigheter. Du lämnar spår av idéer, avtryck, minnen. Du ger liv till saker som inte fanns förut.

Tro inte att du inte har någon inverkan på världen. Allt du gör och tänker skapar något nytt. Med din telefon, din matlagning, dina pengar, böckerna du läser, löparskorna, grejer i ditt hem, din garderob. Du har redan en massa verktyg för att leva ett kreativt liv. Börja lägg märke till dem och vad de faktiskt tillför i ditt liv.

Vi är alla kreativa. Vi är alla artister. Det ligger i vår natur. Vi längtar efter innovation och berättelser om förändring. Skapandet finns omkring oss på så många sätt. Att sträcka ut en hjälpande hand till en vän, skicka ett tackkort eller en gåva, överraska din mamma med blommor, coacha en vän när hon behöver komma vidare. Det vi alla gör varje dag är en konst . Det gör världen till en färgsprakande fest. Håller du inte med?

Du behöver inte äga en pensel eller ett piano för att vara en konstnär.

Du är kreativ precis som du är och du vet vad?

Vår kreativa natur är direkt kopplad till vårt syfte med att vara just här, just nu. Det är dags att omfamna den kreativitet som finns inom dig och verkligen lära känna konstnären som lever inuti dig som väntar på att göra skillnad i världen. Det handlar inte om vad som håller dig tillbaka utan det handlar om vad som ger dig energi för att skapa godhet och kärlek på ditt unika sätt. Vad betyder kreativitet för dig?

Levande kramar Christine

-Kreativitetscoach och konstnär

Vill du hänga med i min Facebook-grupp? Skapa ditt kreativa drömliv. Ibland känner jag mig tjatig men hur ska du annars hitta till min härliga grupp som jag fyller med reflekterande frågor, lekar och lite annat smått och gott?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *