Vad får dina tårar att falla?

Jag gråter ofta och enkelt. Både när jag är ledsen, arg eller glad. Jag är en känslig person och mycket berör mig. Mina ögon kan fyllas av tårar när jag ser en tecknad film eller när jag får en komplimang. Jag gråter lätt när jag är upprörd och arg. Därför är det jobbigt att visa mig arg. Känner inte att jag har den kraften att förmedla min ilska när tårarna rinner. För att gråta gör att jag visar mig sårbar. Eller? Jag har hittat mina egna verktyg för att hantera min ilska. Helt ärligt så är det inte mycket som gör mig arg. Men när vi börjar prata om barn som far illa, sexhandel eller när media försöker få oss att leva utifrån rädsla istället för glädje, då kan jag inte vara tyst.

Jag vet egentligen att det är en styrka och det ligger mycket mod i att visa sina tårar. Själv älskar jag när människor i min närhet visar vad de känner. Jag behöver kanske bli bättre på att visa det själv. Det känns jobbigt att vara arg samtidigt som jag gråter. Blir så mycket svårare att förmedla det jag vill ha sagt. Härom dagen skulle jag berätta något som jag tyckte var roligt. Det gick så dåligt eftersom jag kiknade av skratt och tårarna bara rann… Underbar känsla.

Efter jag har gråtit av glädje, rädsla, sorg, ilska eller vad som helst så känns det så otroligt befriande. Det känns som den tunga stenen som vilar på axlarna har fått vingar och flugit iväg. Det enda tecknet på att det hänt är de svullna ögonen på morgonen. Men det är det värt! Jag vill be dig att nästa gång du gråter, ställ dig framför spegeln och försök fånga skönheten i din sorg/glädje eller ilska. Ofta vill vi inte möta blicken när våra ögon är röda av tårar. Du är vacker precis så som du är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *