När en tanke blir något helt annat.

När jag satt i bilen på väg hem från jobbet idag så slogs jag av en tanke. Den bara poppade upp i mitt huvud. Jag vet inte var den kom ifrån och då vet jag att det är min intuition som vill komma med ett budskap. Kanske är det något som du behöver höra idag. Jag behöver i alla fall berätta.

“Din titel imponerar inte på mig.”

Det är ganska intressant det där. Idag kan jag ha meningsfulla konversationer med alla sorters människor. Jag tror just av den anledningen till att jag inte dömer eller tycker att den ena är mer värd än den andra.

Jag kommer så väl ihåg när jag jobbade på en bensinstation i min ungdom och kunderna som kom in kunde vara allt från fabriksarbetare till höga chefer, jag kände mig alltid lite mindre värd än alla andra. Självklart byggde det på en dålig självkänsla sen innan men då hade jag en tanke om att de med utbildning och höga positioner var mer betydelsefulla än andra.

Jag tror att det var därför som jag började plugga ekonomi på högskola. En ekonom hade ju hög status och tjänar mycket pengar. Tänk om jag redan då visste att det aldrig skulle ge mig glädje. Sen att jag dessutom var nybliven mamma och trodde att jag skulle fixa det samtidigt som jag pluggade var ju bara grädden på moset. Jag avslutade studierna och kände mig ännu mer som en förlorare.

Att göra eller vara någon för att bli bekräftad? Nej, idag är jag Christine och jag är den jag är. Varje dag möts jag av härliga människor att samtala med. Familjen, arbetskamrater och vänner.

Jag har lika meningsfulla konversationer med alla sorters människor. Vet du varför? För att jag är intresserad av att lyssna på dem. Jag är nyfiken på dem. Jag märker att när jag möter en annan människa med nyfikenhet så får jag samma sak tillbaka. Universum ger mig det som jag skickar ut. Enkelt egentligen…

Jag längtar efter att möta de deltagare av min webb-kurs “Väck ditt unika uttryck till liv” den 27 februari. Möta dem och växa tillsammans. Det är inte bara de som kommer att få nya insikter och tänka nya tankar. Det kommer jag också att få. Det kommer att bli magiskt! Inte tidskrävande om man inte gör det till det själv. Jag vet att vi alla har mycket att hålla reda på i våra liv. Men att varje dag avsätta några minuter eller en halvtimme och fokusera på sig själv kommer att göra stor skillnad. Verkligen! Vill du veta mer så hör bara av dig till mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *