En supergod vegansk chili sin carne!

Jag har faktiskt aldrig gjort vare sig chili con carne eller chili sin carne förrän nu. Jag har gjort en raw chili med valnötter, soltorkade tomater och tamari som är sjukt god! Nu efterfrågade min dotter detta så då testade jag.

Jag brukar alltid ta del av olika recept för att få mig en uppfattning på vad jag tycker är gott. Det finns alltid tusen olika sätt att laga en maträtt. Resultatet blev supergott och jag kommer definitivt att göra om det. Lovade Evelina att jag skulle komma ihåg receptet så därför sparar jag det här på bloggen. Jag var inte vidare bra på att fota medan jag lagade mat denna gången men nästa gång så kan jag ju tänka på det.

Supergod vegansk chili sin carne

300 gr vegansk färs (jag valde hälsans kök denna gången)

1 frp stora vita bönor

1 frp kidneybönor

1 frp krossade tomater

1 hackad gul lök

1 hackad vitlöksklyfta

½ hackad grön paprika

1 riven morot

salt & peppar

2 tsk spiskummin

1½ tsk chilipulver

1 msk paprikapulver

1 tsk farinsocker

1 msk balsamvinäger

½ msk soya

_______________________________________________

Jag hackade först upp lök, vitlök, paprikan och rev moroten så att allt var redo för pannan. Sen stekte jag löken i olivolja några minuter så den blev mjuk. Stressa inte utan låt det ta lite tid,,, Sen hällde jag i paprikan och moroten och fortsatte att steka en stund. Nu var det dags att hälla färsen i denna härliga blandning. Förresten, jag tillsatte kryddorna innan jag hällde i färsen men om du gör det efter spelar nog ingen större roll.

När den härliga doften sakta spred sig i huset så hällde jag över alltsamman i en gjutjärnsgryta. Jag fyllde på med bönorna och de krossade tomaterna. Kände att jag behövde mer vätska så jag fyllde förpackningen av de krossade tomaterna med vatten och hällde i. Sen öste jag i de sista ingredienserna balsamvinäger, soya, farinsocker och lät allt koka samman en tjugo minuter eller nåt. Viktigast av allt, laga mat med kärlek. Ha kul i köket.. Då smakar maten så mycket bättre!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *