Vilka tankefällor stämmer in på dig?

Vi människor är så duktiga på att tänka negativa tankar om oss själva. Det finns faktiskt evolutionsteorier bakom varför detta gynnar oss. Låter det konstigt? En av dem är den “sociala rangteorin”. Den säger att om man inser att man är besegrad så kan man anpassa sig till en längre rang i gruppen. Man tänker “jag har inget att erbjuda. Jag ligger lågt”. När man träffar andra människor så är man tyst och tar inte så mycket plats men beundrar samtidigt alla de där som talar högt om spännande saker och tar plats.

Du vill också vara den personen.

Det är så intressant att vi är så sjukt dåliga på att se våra styrkor och vilka gåvor vi har. Istället fokuserar vi på allt vi inte är. Jag glömmer aldrig när jag stod och småpratade med en vän och hon berättade om något hon hade gjort; jag sa -Vad kreativt tänkt av dig! Hennes svar; -Va, jag är ju inte kreativ…. jo, men det kanske jag var….

När man har en negativ syn på sig själv så uppfattar man allt man gör som ett misslyckande oavsett om någon annan tycker att det är framgång. Man ser inte framstegen utan bara det som fattas. Hela ens mindset är totalt skevt med verkligheten.

Vilka tankefällor stämmer in på dig?

Tankeläsning – Du tror att du vet vad alla andra tänker utan att du har något belägg för det. “De tycker att jag är dum i huvudet”

Ångerbenägenhet – Du hänger upp dig på att du hade kunnat göra bättre ifrån dig tidigare istället för att fokusera på att göra bättre nu. Du jämför dig bara med de som är 5 eller fler steg längre fram än du, inte med de som är bakom dig. “Hon är mer framgångsrik än jag”

Borde-tänkande – Du fokuserar på hur livet borde vara istället för hur det är. Det innebär att du tappar kontakt med här och nu och vad du kan göra för att ta dig dit du egentligen vill vara istället för där du “borde” vilja vara. “Jag borde fixa det här. Om jag inte gör det så är jag totalt misslyckad”

Allt eller inget-tänkande – Du tänker att antingen är man en vinnare eller så är man en förlorare. Det finns inget mellanting. “Alla avvisar mig. Ingen älskar mig”

Jag har fler tankefällor att dela med mig av och tänkte sammanfatta dem alla i en e-bok tillsammans med övningar för att ta sig loss från dessa negativa tankar. Jag tror att det kommer att växa till en kurs eller ett coachningpaket för jag vet att så många skulle må så mycket bättre av att ta sig loss från den där negativa spiralen och istället få tillgång till sina styrkor och leva det livet som man är ämnad att göra. Magiskt. Inte overkligt utan fullt möjligt. Kommentera om du vill veta mera eller lägg ett mejl till mig.

Kram Christine

Är du redo för nya äventyr för att lära känna dig själv?

Steg nummer 1 är att gå med i “23 dagar av tacksamhet med en twist”. Den är en bra början för dig som är ovan att fokusera på dig själv och längtar efter en plats där du kan vara dig själv och inte bli dömd. Istället lyfts du och dina framsteg hyllas. Du blir sedd för den du är med kärlek. Vi kör igång den 12 april.

För mig är detta så självklart men jag har förstått att det är så otroligt många kvinnor som längtar och behöver denna platsen. 2017 skapade jag denna tacksamhetsövning och över 150 kvinnor har deltagit sen dess. Många väljer att delta om och om igen. Det gör mig så glad!

Känner du att detta är rätt för dig, tveka inte utan låt din intention leda dig.

123 kronor, 23 dagar och du kommer att känna dig så levande. Swish till 0704-968914 och du hittar gruppen HÄR.

One thought on “Vilka tankefällor stämmer in på dig?

  1. Haha, jag är definitivt tankeläsare. Sån tur är så är jag en av dessa foliehattar så ingen kan läsa mina tankar, men jag är expert på att se deras. Expert, precis så sa min KBT terapeut som jag gick till via jobbet. Sandra du verkar ju vara fantastisk och på expertis nivå i att läsa andras tankar ? med tiden och med det jobb jag lagt ut på mig själv så är jag glad över att jag bara koncentrerar mig på det som finns under min foliehatt och inte bakom andras hjärnor ?❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *