Vilket budskap vill en ond ländrygg säga mig? Kroppen talar till mig.

När jag kom hem från jobbet i torsdags så kände jag plötsligt hur ont jag hade i ländryggen. Jag hade inte direktgjort något för att den smärtan skulle dyka upp. Det är ju så att allt vi är med om i livet kommer med ett budskap. Sen är vi inte alltid öppna för att ta emot budskapet och då visar det sig igen på ett annat sätt, fast kraftfullare.

Vad är det då för budskap som jag behövde få till mig i livet här och nu? När jag läste i min bok “Kroppen talar till dig” så blev det så klockrent för mig. Oh my god!

Känslomässig blockering – Ryggen fungerar som stöttepelare för kroppen. Det vet vi ju alla… Har man ont i ländryggen så är man rädd för materiell förlust. Man känner att man inte har tillräckligt med stöd. Ryggslutet förknippas med att ha. Man har ett boende, pengar, bil, partner, barn osv. Man tror att man måste ha allt i ordning för att få stöttning men man vill inte erkänna det för andra eller sig själv för den delen. Man vill göra allting själv. Man är också aktiv för att man tror att det är så man får saker som man själv vill ha dem.

Mental blockering – Man behöver acceptera att det är okej att älska materiella saker eller vad det än är som krävs för att man ska känna sig trygg och stöttad. Man behöver tillåta sig de här sakerna för att en dag känna sig trygg utan dem. Man behöver börja uttrycka vad man vill ha. Det är inte nödvändigtvis så att andra ska förstå eller samtycka om de här behoven. Nej, inte alls. De kanske tycker att de är tramsiga. Spelar ingen roll. Man ska uttrycka dem ändå. Det som är viktigt för en person kanske är totalt oviktigt för någon annan. Det kallas mångfald. Om man ger sig själv rätten att behöva vissa saker så kommer det att bli lättare att uttrycka sina behov till andra.

Min reflektion av detta budskap – Jag behöver visa mer sårbarhet och inte hålla allt inom mig. Jag behöver känna att det är okej att vilja ha saker för att jag vill. Jag behöver inte ha en orsak. Det räcker att jag lyssnar inåt. Vill ha. Drar det till mig. Attraktion. Jag behöver erkänna att jag kan få stöttning även fast jag inte har koll på allt. Jag behöver inte har koll på allt. Jag kan låta andra sköta vissa bitar som inte känns kul för mig. Jag behöver bli bättre på att uttrycka vad JAG vill ha. Jag behöver bli bättre på att ta reda på vad jag vill ha. Om inte jag vet det, hur ska jag då kunna få det? Universum kan inte ge mig det jag vill ha förrän jag själv vet vad det är.

Kram Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *