Kreativt blockerad? 7 sätt att väcka liv i din kreativitet!

Känner du som jag att du slösat bort din kreativitet genom att lyssna på vad alla andra har tyckt att du ska fokusera på istället? Låtit din dröm tryckas undan och förminskas. Smitit undan från den och satt skygglapparna på… Ändrat riktning för att passa in. Kan du ibland känna dig otroligt kreativ men vet inte hur du ska uttrycka dig?

Har du som jag haft många fantastiska idéer och underbara drömmar men inte lyckats att förverkliga dem ännu? Längtar efter ett kreativt liv som är fullt av skapande? Har du också blivit ifrågasatt i hur du ska tjäna pengar på din kreativitet? Vi har alla varit där. Lita på mig!

Så många gånger jag fått höra att jag påbörjar en massa idéer men aldrig slutför. Inte förrän jag lärde mig att det är en styrka så förminskade de kommentarerna mig. Jag kände mig betydelselös och kanske var det poängen med kommentaren. Det finns ingen människa som växer genom att såga en annan människa vid fotknölarna.

Vill du hitta tillbaka till det du en gång drömde om? Det krävs en hel del inre arbete. Storstädning  kallar jag det! Ta bort det som egentligen inte är du utan någon annans bild av hur du ska vara.

 

Hur vet du egentligen om du är kreativt blockerad? Om du är avundsjuk eller tycker illa om någon som har det du vill ha så är du en bra bit på väg.

– Vänta inte med att göra det som du verkligen längtar efter tills du har tillräckligt med pengar.

– Tro inte att du är egoistisk när du vill vara mer kreativ och göra det som du längtar efter.

– Sluta tänk att det är för sent. Börja idag! Varje steg räknas.

– Var inte rädd för vad dina nära och kära ska tro.

– Sluta lyssna på förståndet och värdesätt din kreativitet.

– Sluta med att nöja dig och följ din dröm.

Jag trodde att kreativitet var en lyx jag kunde lägga min tid på när jag hade lite tid över. Nu vet jag att den är en superviktig del av mitt liv. Lika viktig som min andning! Varje dag så lär jag känna min inre konstnär mer och mer. Många säger inre barnet. Kalla det vad du vill! Vill du också få kontakt med din skaparkraft?

Det finns olika sätt att ta fram din inre konstnär. (Ja, det bor en konstnär i oss alla)

1. På egen hand.

2. Prata med vänner

3. Leta upp likasinnade för inspiration.

4. Kliv in i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”

5. Signa upp dig för mina kärleksfulla nyhetsbrev.

6. Köp min mejlkurs “Väck ditt unika uttryck till liv”

7. Kreativa samtal med mig.

Kram Christine

-Kreativitetscoach

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *