3 tips för att höja din självkärlek.


Att älska sig själv här och nu utan att prestera något är inte det lättaste för många. Måste man inte göra något för att förtjäna kärlek? Nej nej nej. Snälla, nej…. Vi kvinnor behöver bli medvetna om hur stor kraft det bor i våra tankar. Jag vill att vi börjar att förändra oss själva, kliver in i vår kraft och sen förändrar vi världen till en bättre plats. Låter det naivt? Kanske det…. Jag är menad att skapa fred på jorden och varje varelse kan bidra på sitt unika sätt.

1) Börja säga “Jag är” istället för “jag är inte”.
Något väldigt vackert vi kan göra är att omfamna vem vi är. Som kvinnor får vi ofta höra vad vi inte är. “Du är inte smal nog, så köp det här gymkortet, du är inte smart nog, så det är inte lönt att tro att du kommer att lyckas.” Genom att helt enkelt uttrycka sig med “Jag är _____” kan du kliva in i storheten som du är född med. Så istället för att svara på alla saker du inte kan göra eller de saker du inte gör, försök att infoga några “jag är” i blandningen!

2) Var ärlig istället för att ljuga.
Så många gånger jag har dragit till med en vit lögn om att jag inte kan följa med på planerade utflykter. Jag har sagt att jag har haft huvudvärk eller att barnen har varit sjuka. Ibland har jag bara undvikit och låtit telefonen ringa när de saknade mig för att senare komma på en bra lögn. Oj, vad detta fått mig att må dåligt och jag kände att jag var en hemsk människa. Idag säger jag oftare {inte alltid} sanningen; “Nej, jag vill inte följa med” och det kan bero på min sinnesstämning eller att jag hellre vill göra nåt annat. Det gör att mina nära och kära förstår mig lite mer. Jag blir fortfarande inte alltid stöttad i detta men det är superviktigt för mig att ändå göra det.

3) Dela dina med och motgångar genom att använda “Jag känner”.
Ett av mitt favoritsätt att skapa kontakt med andra människor är att dela mina känslor. Känslor är en av de mest universella sakerna.  Så mycket kraftfullare än ord. Du kan vara i ett rum fullt av människor från alla möjliga platser, titlar eller åldrar men om du säger att du känner dig glad, ledsen, ensam eller arg kan jag garantera dig att alla i rummet kan relatera. Att dela vår livshistoria med någon är det största av allt i sårbarhet. Försök att doppa tån i poolen först genom att säga “Jag känner mig _______”. Det öppnar upp för personen framför dig att svara med “Jag förstår”. Det är ett otroligt kraftfullt sätt att känna sig sedd som människa. Att dela dina känslor skapar en omedelbar koppling till andra människor.

Den 10 juli när det är nymåne drar jag igång min lite annorlunda tacksamhetsövning “23 dagar av tacksamhet med en twist”. 

Hur går det till?

Varje dag ska du skriva ner tre saker du är tacksam för OM  DIG SJÄLV på tre olika sätt.

Jag har skapat ett ”worksheet” där du skriver ner vad du är tacksam för dag för dag.

Låt oss vända  blicken inåt.

Varför?

Min egen erfarenhet av att vara kvinna och klienter jag har haft har fått mig att inse att vi behöver bli bättre på att ge oss själva kärlek och omsorg.
Hur skulle det vara om det var lika självklart att älska dig själv som du älskar ditt barn, din partner eller din hund?
Hur skulle det förändra ditt liv?

Var kommer detta att äga rum?

Jag kommer att skapa en sluten Facebook-grupp där jag varje dag sätter intentionen för dagen med text, film eller ljud. Kanske allt på samma gång! Det är även en plats där vi delar med oss av oss själva och peppar varandra. När de här 23 dagarna är över så stänger jag gruppen. Det som delas i gruppen stannar i gruppen. Det ska vara tryggt för alla. Vill du se videos som jag delat för att få en känsla för vem jag är? Kliv in i min grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”

Det kommer inte att vara tidskrävande. Jag lovar! Däremot tycker jag att det är viktigt att varje dag ägna några minuter med medvetna tankar på sig själv.

Datum är den 10 juli då det är nymåne och en bra tid att sätta igång något nytt. För att få större kraft så är kostnaden en symbolisk summa på 123 kronor för att blåsa in energi. Ja, det talet är magiskt för mig och detta kommer att bli magiskt. Swisha till 0704-968914 och gå med i gruppen här om du också behöver höja kärleken till dig själv. Vill du läsa mer av vad det innebär? Det kan du göra här. Många tidigare deltagare väljer att vara med gång på gång och det är ett bra tecken på att den är uppskattad. <3 Kanske det är så att jag lägger till ännu en twist i denna tacksamhetsövning för att blåsa in lite ny och härlig energi!

Kram Christine

2 thoughts on “3 tips för att höja din självkärlek.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *