Jag har slutat att tro på misstag.

Vi människor föds in i denna värld och alla våra känslor har sitt ursprung i kärlek. Barnet som vi föds till älskar att utforska, skratta och njuta av livet här och nu. Barnet tänker inte på vad som har hänt eller oroar sig för framtiden. Ett barn är fri att bara vara och njuta av livet.

Tidigt får vi lära oss att det finns känslor som inte är okej att visa. Vi blir bestraffade när vi visar dem och vi tror att de är fula. Våra föräldrar, samhället eller vem det än är som visar detta för oss gör inte det för att vara elaka. Nej, de gör det för det var så de fick lära sig.

Vi får lära oss genom bestraffningar och belöningar vad som är okej och vad som inte är okej. Till slut kommer vi till ett stadie där vi inte behöver någon annan som bestraffar eller belönar. Vi fixar det på egen hand. Inom oss har vi en domare som bedömer det vi gör eller inte gör, ett offer som tar emot domen och ett trossystem som är vår sanning om hur man “ska” leva sitt liv.

Om livet hade varit rättvist så hade vi betalat för våra misstag en gång. Men nej…. vi är grymt duktiga på att betala för det när vi gör det, när vi tänker på det, när någon annan påminner oss om det, när vi känner en doft som påminner om när vi gjorde det, när vi hör en låt som tar oss tillbaka till det tillfället och så vidare….

Det vi behöver göra är att vakna upp från denna dröm och börja ifrågasätta oss själva. Jag tror inte på misstag. Det var länge sen jag slutade med det. Jag levde länge med tron med att jag misslyckades med att slutföra alla idéer som kom till mig. Jag blev ifrågasatt om hur jag skulle förverkliga dem.

Jag valde att dela mina drömmar med andra människor än de som bara såg problem och hinder. Det är inte dem jag behöver i min kreativa bubbla.

Jo, det här med misstag…. Det enda skillnaden är bara att man får ett annat resultat än det man förväntade sig. Det betyder inte att det är fel. Det är bara något nytt att ta sig an.

Acceptera det. Inget fel i att det blir annorlunda. Fråga dig nyfiket vad du behöver lära dig av detta. Grunden i allt är att vara nyfiken och tänka kreativt. Med det menar jag att vara nyfiken på dig själv och vad du kan skapa. Ett misslyckande är egentligen när resultatet blir annorlunda men man väljer att blunda för lärdomen.

Våga. Testa. Var annorlunda. Stick ut. Go crazy!

KRAM Christine

Behöver du hjälp? Pepp? Hör av dig.. <3

Gå med i min FB-grupp “Cozy & Creative with Christine”. Där får du en liten dos av mig när andan faller på… 123kr/månaden. Swish 0704-968914

2 thoughts on “Jag har slutat att tro på misstag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *