Använd ditt kroppsspråk när du sätter kärleksfulla gränser.

I våras skrev jag ett inlägg om gränser och tre frågor att ställa sig för att identifiera en översittare. Det kan du läsa här.

När du har identifierat din översittare som inte respekterar gränser är det dags att låta dem veta vilka gränser du har. Om du inte säger något utan fortsätter att skylla på översittarna så har du ingen kontroll.

Du vill säga högt vad du känner och bli kraftfull. Använd det tre frågorna för att identifiera dina mönster som jag skrev om här. Du ska vara lugn och grundad när du markerar dina gränser och lägg märke till vad ditt kroppsspråk säger.

-Tittar du ner upplevs du som svag men tittar du personen rakt in i ögonen så upplevs du som kraftfull.

-Har du ett stängt kroppsspråk som att du vänder du dig bort från personen eller armarna i kors så upplevs det som att du är rädd eller försvarar dig.

-När du hänger med axlarna istället för att sträcka på dig upplevs du som svag och utan tro på dig själv.

Stå stadigt i din kropp när du ska ha samtalet där du delar med dig av dina gränser. Använd rakt och enkelt språk.

Låt oss säga att du blir irriterad på din kollega som alltid kommer för sent till möten vilket leder till att all den informationen som sas innan den klev innanför dörren behöver upprepas. Om denna person inte vet om att det är ett problem så är den inte heller medveten om att det behöver ändras, eller hur? Börja alltid med “Jag har en liten undran” istället för “Vi behöver prata”. Märker du vilken skillnad det blir?

Om det har tagit dig flera år att ta mod till dig att sätta en gräns som har blivit trampad på så gör det i små steg. Varje steg räknas och får stor betydelse som du ännu inte kan se.

Kram Christine

Vill du anlita mig som intuitiv kreativitetscoach? Jag kan hjälpa dig att hitta tillbaka till ditt unika uttryck och kliva in i din kraft. Kommentera i bloggen eller mejla på levandefrukost@gmail.com. Det första samtalet kostar bara 199 kronor. Kom ihåg det. Läs mer om detta här.

Är du nyfiken på “Kreativ visualisering”? Klicka på länken för att läsa mer om vad den innehåller.

Behöver du höja kärleken till dig själv? I december drar jag igång årets sista  “23 dagar av tacksamhet med en twist”. Det handlar om att vända blicken inåt och fokusera på sig själv på 3 olika sätt. Magiskt! Ny omgång den 9 december.

Vill du hänga med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”? Vi är nu över 800 medlemmar!!

2 thoughts on “Använd ditt kroppsspråk när du sätter kärleksfulla gränser.

  1. Gränser är så viktiga. Är “mentor” över min man som är lite av en översittare på jobbet haha (hemma är han världens goaste) men alla fungerar inte som han och då ses han som just översittare. Jättebra inlägg ❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *