Mina 6 strategier för att låta din introvert ta mera plats i ditt liv.

Jag har klivit in i min mentala bubbla och där har jag vilat länge. Jag tänker mycket och målar mindre. Det är som att jag betraktar mig själv utifrån. Jag ser mig med andra ögon och noterar nya saker med mig själv. Jag låter ingen försöka få mig loss. När jag är redo, kan jag kliva in i min extroverta Christine. Jag älskar dem båda. De har styrkor som jag behöver för att leva mitt liv i sann glädje.

Har nån försökt hjälpa dig att ta dig ur din introversion nån gång? Det görs av omtänksamhet men det känns som att det är något fel på en. Hur skulle det kännas att vara en riktig bossintrovert? Med “boss” menar jag baddas och känslan att stå stadig i dig själv. Du vet, det finns inga svagheter. Jag vet att du redan nu slår knut på dig själv då och då och känner dig allt annat än perfekt. Jag vet hur ansträngande det är att stå på sig själv hela tiden. Ibland behöver man bara ta ett djupt andetag och släppa tanken på att vara allt för alla. Omfamna den introverta boss som du redan är.

Så blir du en bossintrovert!

1. Sluta be om ursäkt för din personlighet.  Du säger förlåt för saker som verkligen gör dig fantastisk, som din förmåga att vara ensam utan att bli uttråkad. Eller alla tankarna du har inom dig som gör att du upplever livet på ditt unika sätt. En introvert ber ofta om ursäkt för sina behov, åsikter och preferenser. Sluta.

2. Lev livet på dina egna villkor. Vet du vad många människor ångrar när de ligger för döden? Att de levde sitt liv på andras villkor och inte levde ut sina drömmar. Som introvert har folk förmodligen sagt att du måste ändra på dig för att passa in. Du kommer aldrig att bli lycklig genom att leva på det sättet. Var inte rädd att köra din egen grej. Livet är för kort för att låta andra människor leda dig. Gå din egen väg och njut av resan.

3. Låt folk hata dig. Okej, låt mig förklara. Det går inte att behaga alla samtidigt som du står upp för din åsikt. Det kommer alltid att finnas de som tycker annorlunda. Däremot kommer de rätta personerna att identifiera sig så djupt med din unika röst. De känner en känslomässig och ibland livsförändrande relation till dig. Så om du vill connecta på en känslomässig nivå med rätt personer behöver du göra plats för dem och plocka bort de som du inte synkar med. Att vara en bossintrovert innebär att du delar din autentiska röst även när marken känns ostadig. Speciellt när den gör det!

4. Lyssna på din intuition. En sann bossintrovert har en stark inre kompass och hon följer den i alla lägen. Istället för att ignorera din magkänsla så lär du dig att lyssna på den. Använd din kärlek till ensamhet för att återansluta med din intuition och börja känna din väg i livet. Följ flodens flöde…… Du brukar spendera mycket tid med att reflektera. Istället för att tanklöst följa rörelserna i livet,  ta dig tid att sakta ner och mentalt bearbeta allt du går genom.

5. Ta risker. Låt inte folk som inte förstår dig på riktigt säga att du är för blyg för att vara en bossintrovert. Du vet att du kan vara både tyst och djärv, omtänksam och ambitiös, mild och tuff. Släpp loss din hemliga lust att leva ditt kreativa drömliv. Låt dina drömmar växa. Ett autentiskt liv är värt risken av mängder av misslyckande.

6. Skapa utan syfte. De flesta introverter är kreativa på olika sätt. Tyvärr trycker många undan sin kreativitet för att låta praktiska saker ta överhanden. Men kreativitetsprocessen är en belöning i sig. Den gör dig smartare, lyckligare, klokare och mer du. Det är så mycket mer än så. Om du har en gåva att skriva, måla, dansa, agera, varför inte utnyttja den? Om du lever ditt autentiska liv redan så förstår du kraften i din konst. Du skapar med med kärlek till din kreativitet.

Häng med i välståndsleken i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”

Häng med i min webbkurs “Väck ditt unika uttryck till liv”  och läs mer om varför det är så otroligt viktigt att investera i sin egen utveckling.

Kram Christine

– Kreativitetscoach och konstnär

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *