12 vanor som lyckliga kvinnor har.

Vi har alla våra bra och dåliga dagar. Så är livet. Därför är det så viktigt att lägga energi på att fylla på bägaren. Så att vi, den dagen när bägaren inte är full vet vad som behöver göras för att känna glädje och lycka. Vad kan man då göra? Jo, det är egentligen enkelt. Att varje dag göra något för att ge sig själv omsorg. Här har du mina 12 tips för att känna dig lycklig.

12 vanor som lyckliga kvinnor har.

#1. De prioriterar självkärlek.

Det innebär att varje dag göra något bra för sig själv. Det är inte egoistiskt. Det är superviktigt! Att ta hand om sin kropp innebär att älska sig själv och prioritera sig själv.

#2. De har ett öppet sinne vilket innebär att de ser på livet med nyfikenhet.

En lycklig kvinna är alltid öppen för vad världen har att erbjuda. Det är viktigt att ha sina egna värderingar och sina principer men det är lika viktigt att vara mottaglig för förändring. Prova att se på saker från ett annat perspektiv och upptäck nya möjligheter!

#3. De ler mot livet.

Ett leende kan förändra någon annans liv. Så enkelt kan det faktiskt vara. Vi har alla motgångar och går genom ett helvete ibland. Då kan det kännas fint att möta ett leende från någon. Att känna att man får support från ett oväntat håll. Keep on smiling!

#4. De är lika snälla mot andra som de är mot sig själv.

En äkta snäll handling mot någon är något av det vackraste man kan få. Att dessutom ge själv snälla tankar om sig själv är guld värt. Att se på människor och djur med kärlek gör gott för kropp och knopp.

#5. De känner tacksamhet för sig själv och för andra.

Alltför ofta fokuserar människor på vad de inte har istället för vad de redan har. Att varje dag uttrycka tacksamhet för yttre och inre omständigheter är en otroligt bra vana. Jag vill även poängtera hur viktigt det är att känna tacksamhet för sig själv varje dag. #23dagaravtacksamhetmedentwist

#6. De rör på sig.

Det finns många sätt att röra på sin kropp. Det behöver inte innebära att göra samma sak varje vecka. Det handlar om att följa vad kroppen behöver. Ibland vill den kanske springa ute i skogen och ibland behöver den yoga. Det kan också vara att dansa runt i lägenheten till hög musik.

#7. De lever med sin passion, sin intention.

När vi blir trötta eller är stressade är det så lätt att tappa bort sitt syfte med sitt liv. Att leva sitt liv med en medvetenhet om sitt “varför” gör det mycket enklare att komma tillbaka på banan igen! Är du redo att ta reda på ditt “varför”? Det är inte alltid så enkelt som man kanske tror men ibland är det det. Istället för att tänka fram “rätt” svar så handlar det om att känna fram svaret.

#8. De tillbringar tid i ensamhet.

En lycklig kvinna vet hur viktigt det är att lära känna sig mer varje dag. Man är aldrig klar i sin inre utveckling. Det kan komma otroligt många insikter enbart genom att sitta och stirra på en punkt. Låta tankarna komma och gå. Tystnad.

#9. De är positiva inför det de möter i livet.

Livet är fullt av komplikationer och det kan vara svårt att hålla humöret uppe när man möter motgångar och genomgår svåra trauma. Nyckeln är att nyfiket fråga livet vad det är man ska lära sig. Visa tacksamhet för att just du fick äran att ta dig genom detta. Vi blir starkare med våra lärdomar. Det innebär inte att skapa ett hårt skydd för att inte bli sårad igen. Möt alla dina känslor med öppen famn.

#10. De tar ansvar för de val de gör i sitt liv.

En lycklig kvinna skyller inte sina misstag på någon annan utan hon tar ansvar för de val hon gör i sitt liv. Det som är viktigt är att ta beslut utifrån vad du vill och inte vad alla andra tycker. När du tar kontroll över ditt liv och vad DU vill så välkomnar du allt som kommer till dig.

#11. De älskar sina misstag och lär sig av dem.

Det är genom alla misstag som vi lär oss mest. Vi vet hur vi inte ska göra nästa gång. Att ta sig ut på otrampad mark och se vad som väntar kräver mod och en lycklig kvinna vet att hon inte är mindre värd för att hon inte lyckas första gången. Hon vet vad hon vill och hon gör det som känns rätt.

#12. De accepterar sina upplevda skavanker.

Det finns ingen som är perfekt och vem skulle egentligen vilja vara det? Genom att acceptera och till och med se på sina upplevda skavanker med kärlek gör att de lever ett liv med glädje.

3 thoughts on “12 vanor som lyckliga kvinnor har.

  1. Åh så glad jag blev!
    Det här kan låta egenkärt! Men faktum är att jag prickade av punkt efter punkt på listan!
    Och, JA. Äntligen har jag lyckats uppskatta mig själv.
    Bästa gåvan jag fått på länge. Tack!

    1. Vad underbart att läsa din kommentar! Det är inte alls egenkärt, det är självkärlek och du gör mig så glad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *