Din relation till din kropp påverkar din kärleksrelation.

Jag lever i en relation där jag dagligen får uppskattning både för mitt yttre och mitt inre. Jag är så tacksam för att jag har en man som värdesätter mig på alla plan i mitt liv. Som en god vän sa till mig “Alla borde ha en Jocke”.

Jag känner ibland mig inte mottaglig för alla komplimanger och det beror på att jag inte håller med. Det är svårt att ta emot något som jag själv inte känner. Just nu är jag inne i en svacka och jag vet att den är temporär. Då hittar jag ett tidigare blogginlägg jag gjort för två år sen och jag vill dela med mig av det till dig. Kanske du behöver läsa detta lika mycket som jag.


Försöker din partner gång på gång försäkra dig om att din kropp är vacker? Det spelar ingen roll hur ofta du får höra att du är fin. Det kommer ändå aldrig att förbättra din bild av din kropp. Problemet sitter inte fysiskt i din kropp. Det som krävs för att få tillbaka en kärleksfull relation till din kropp och själ är att ändra tankarna som maler varje dag. Har du en dotter är det otroligt viktigt att du tar tag i din relation till din kropp. Hon hör det du säger om din kropp. Hon ser hur du behandlar den.

När kvinnor sitter och nervärderar sina egna kroppar inför sina barn så lär de dem att göra detsamma. Att förminska sig själv. Att möta sin spegelbild med förakt. Att fokusera på sina skavanker istället för att möta dem som en fin del av sin kropp.

Inse att problemet inte är fysiskt. Det spelar ingen roll ifall du väger 50kg eller 150kg, kroppsuppfattning har inget att göra med hur du ser ut på ytan. Även supermodeller kämpar med sitt utseende. Det är otroligt viktigt att förstå att ditt värde inte är knutet till ditt fysiska utseende.

Du behöver känna dig attraktiv. Såklart! Innerst inne vill du bli älskad för mer än din kropp. Du hör röster i ditt huvud som säger att det du kan erbjuda, finns på utsidan. De hånar dig flera gånger om dagen. Påminner dig om att du inte duger. Det finns studier som visar att kvinnor tänker så mycket som 60 negativa tankar om sig själv under loppet av en timme. Det är en i minuten!

Någonstans i barndomen eller puberteten har du lärt dig att skönhet är det som är viktigast. Du antog denna som en sanning. Du övertygar dig att när du har gått ner x antal kilo eller tränat tillräckligt då kommer du att må bättre och tycka mer om dig själv.

Du tror att om du kan fixa utsidan av din kropp så kommer allt annat bli mycket bättre. Du kanske tror att om du kommer i de där jeansen som är två nummer mindre än du är idag så blir du en bättre älskare. Du kanske tror att när alla extrakilo efter graviditeten försvinner så kommer din lust tillbaka. Eller kanske tror du att mindre kilo på vågen kommer att göra dig mer säker på jobbet, eller säkrare i ditt äktenskap.

Börja idag att bli vän med din farkost på jorden, din kropp. Ni kommer att följas åt under hela ditt fysiska liv på jorden. Gör resan roligare genom att bli vän med varandra. Kliv in i kraften!

“Ett vackert liv börjar med en vacker dag.”

Den 21 mars börjar jag min tacksamhetsövning “23 dagar av tacksamhet med en TWIST”. Vill du känna mer kärlek till dig själv så rekommenderar jag att du hänger på. Den kostar 237 kronor och det innebär 10kr/dag. Visst är du värd det? Vill du veta mer? Kommentera eller skriv till mig så berättar jag mer.

Kram Christine

-Kreativitetscoach

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *