5 tips för att omfamna din kreativitet.

Det finns inget rätt eller fel sätt att leva ett kreativt liv. Det finns mycket att lära sig på vägen oavsett vilken typ av kreativitet man vill ha i sitt liv. Jag gör plats för den varje dag på olika sätt och tänkte jag att jag skulle dela med mig av 5 tips om hur jag har använt kreativiteten utan att tidigare varit medveten om de alla.

Jag hoppas och önskar att mina tips kommer att hjälpa dig att omfamna din kreativitet i vilken form det än må vara. Jag längtar efter att alla ska få tillgång till sina instängda drömmar och kan leva ett mer kreativt liv på ett eller annat sätt. Kanske får du idéer om att börja måla eller ett hantverksprojekt? Kanske du startar en egen blogg? Min blogg ger mig utlopp för mycket kreativitet i mitt liv.

1. Du är redan kreativ (men läs vidare…).
Alla är kreativa. Det kan ingen förneka. Det är bara att titta på barn när de är uppslukade av livet. Vi är födda kreativa varelser och vi kan inte överleva utan det. När vi blir äldre är det så lätt att vi tappar kontakten med den på grund av rädsla eller glömska om hur vi ska omfamna kreativiteten i våra liv. Det är supertråkigt men du kan hitta din väg tillbaka om du vill, jag lovar! Jag gjorde det och jag känner tacksamhet varje dag. Jag skriver min blogg i hopp om att vägleda dig för att leva ett mer kreativt liv på ditt unika sätt.

2. Livet är för kort för att inte omfamna din passion.
Så om du vill måla, måla! Vill du skriva, skriv! Sätt inte för höga krav på dig själv men ta din kreativitet på allvar. Bara börja bara gör något och se om du gillar det. Det kommer säkert inte att vara ett mästerverk första gången men vem bryr sig?

3. Var stolt över vad du skapar och förminska det aldrig.
Kreativitet är en gåva som du ska vara stolt över. Om du tycker att det inte är “tillräckligt bra”, börja om. Visa din kreatör omtanke och ge den tålamod. Snälla. Du blir inte lycklig av att dissa dig själv. Omfamna ditt unika, kreativa själv! Det kan vara svårt i början, so be gentle.

4. Ha alltid en anteckningsbok tillgänglig.
Att ha en anteckningsbok eller skissbok till hands är ett kreativt måste. Du vet aldrig när andan faller på!

5. Skriv ner dina idéer.
Ibland kan det kännas skrämmande att skriva ner sina stora idéer men gör det ändå. Sortera dina stora och små idéer och projekt i olika listor. Då kan du släppa dem för du vet att de är nerskrivna. Gå tillbaka och uppdatera dem ofta. Ta action på dina idéer dagligen. Det kan vara små steg men det viktiga är att göra något.

Vill du ha mer kreativitet in i ditt liv? Häng med på nästa omgång av “Väck ditt unika uttryck till liv”. Datum är inte satt men meddela gärna intresse.

Vill du känna mer kärlek till dig själv? Häng med på nästa omgång av “23 dagar av tacksamhet med en TWIST” som börjar 21 mars. Kommentera med YEY.

Kram Christine

-Kreativitetscoach

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *