Ställ de här frågorna för att identifiera någon som inte respekterar dina gränser.

Gränser. Hur sätter man gränser när man inte har fått lära sig hur man gör det? Som jag läste i boken “Städa med Marie Kondo”; vi får aldrig egentligen lära oss hur man städar utan förväntas bara kunna det.

Det är otroligt viktigt att skapa hälsosamma och kärleksfulla gränser för att leva ett lyckligt liv. Jag vill börja med att förklara vad en översittare som inte respekterar gränser är för någon.

En översittare är en person som du har försökt sätta gränser mot åtminstone en gång verbalt eller i text. Det är INTE en person som du tycker är bossig eller aggressiv i sitt beteende mot dig, om du inte har markerat dina gränser på något sätt.

Människan har en tendens att upprepa gamla mönster för att känna sig trygg. Även om det skaver och gör ont så vet man vad som förväntas av en. Fundera ut en översittare i ditt liv och ställ dig de här tre frågorna. Vad dyker upp?

1. Vem påminner denna personen mig om?

Vi har en tendens att dras till den energi som är bekant och trygg. Den behöver för den skull inte vara bra för oss för det. Denna person kan vara allt från mamma, pappa, mormor, lärare eller någon helt annan.

2. När har jag känt såhär tidigare?

När var det du kände på detta sättet för första gången? Hemma, i skolan, på arbetsplatsen?

3. Varifrån känner jag igen denna dynamiken?

Du behöver veta ursprunget för att läka. Det kan vara något du upplevt eller sett.


Tänk också på att ibland behöver man ställa samma fråga på olika sätt. Ändra på orden i mina frågor och se vad som kommer upp. Det kan vara till stor hjälp att göra detta tillsammans med en coach eller med en vän som du är trygg med och som kan dig utan och innan.

När du gör dig medveten och lyfter upp känslorna i ljuset kan du också påbörja ditt läkande.

Gillar du det jag skriver? Dela gärna inlägget. Det gör mig så glad!

Vill du ha mer kreativa tankar? Gå med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”

Vill du boka in en coachsession med mig till ett grymt bra pris?

Vill du vara med i nästa omgång av “23 dagar av tacksamhet med en TWIST” som handlar om att vända blicken inåt och känna tacksamhet för sig SJÄLV på tre olika sätt? Det är så kul att den får så stor effekt i ens liv. Den är inte tidskrävande för jag vet att vi alla har mycket att hinna med. Kommentera i bloggen med “23” så berättar jag mer.

Är du nyfiken på Kreativ visualisering som handlar om att manifestera sina drömmar. Att känna tillit till sig själv och utveckla sina inre styrkor. Kommentera i bloggen med “YES” så berättar jag mer. Idag är dag 29 av 30 och dagens ämne är “överflöd i oändlighet”.

Vill du ha mina kärleksfulla nyhetsbrev där jag delar allt mellan himmel och jord?

KRAM Christine

-Kreativitetscoach

2 thoughts on “Ställ de här frågorna för att identifiera någon som inte respekterar dina gränser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *