5 rädslor som kväver din kreativitet.

Idag hade jag ett vackert kreativt samtal med en härlig kvinna från min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och det gav mig så fin känsla i kroppen. Hennes röst var mjuk och jag kände värmen från henne.

Vi kom in lite på rädslor och att när en försvinner så dyker en ny upp och det är en del av vårt växande. Vår expansion.

Rädslor och kreativitet har en relation på det sättet att när den ena är stark så är den andra svag. När vi känner oss rädda för att gå vidare, gå ändå. När vi gör det växer vår kreativitet och gör rädslan lite mindre.

Det finns fem rädslor som vi alla har mer eller mindre då och då. När du lär känna dina rädslor så kan du också identifiera dem och eliminera dem. Så länge du trycker undan dem istället för att möta dem så är risken stor att de tar över ditt liv. Nummer fem är den jag tampas mest med just nu. Vilken är din?

 1. Att bli skrattad åt. Denna får vi lära oss supertidigt i livet. Denna rädslan får oss att bygga starka fasader för att slippa bli gjord till åtlöje. Vad kan man göra för att underlätta för sig själv? Umgås med de som tänker som du. Umgås med de som uppskattar dig för den kreativa människa som du är.
 2. Att förlora det vi redan har. Istället för att tänka vad du kan vinna på att utforska din kreativitet så är du fast i tanken på vad du kan förlora om du skulle våga gå efter dina drömmar. Problemet blir att man fastnar i vardagsågren och tanken på att det måste finnas något bättre än det här. Hur löser man detta? Ställ frågan varje morgon till din spegelbild “Om detta är min sista dag, skulle jag leva den så som jag har tänkt mig just nu”? Genom att aktivt göra något så kommer du automatiskt att ta dig steg för steg mot din dröm.
 3. Att bli avvisad. Vi människor vill tillhöra en flock. Vi är rädda för att sticka ut och inte längre vara älskade. Även denna rädsla får oss att bygga upp en fasad för att passa in. Så länge vi är tysta och gråa så lägger ingen märke till oss och stöter bort oss. Du behöver utforska vem du egentligen var innan du gjorde osynlig för världen att finna.
 4. Ovetskapen av det okända. Många tror att de måste veta alla detaljer innan de agerar. Man planerar i det oändliga för att i slutändan ge upp. Man försöker ta reda på exakt hur allting kommer att gå till väga vilket är fullkomligt omöjligt om man tänker efter. Du lever i en osäkerhet hela tiden. Du har ingen aning om vad som kommer att ske om fem minuter. Våga agera. Våga ombestämma din väg. Börja innan du har tänkt klart. Det har jag börjat göra och jag älskart!
 5. Att bli avslöjad som en bluff. Det finns de som ser upp till dig och tycker att du är inspirerande. Tänk den dagen när de kommer på att du inte är så smart som de trodde eller att du hade all den kompetensen som de målat upp. Strunta i det. Det är deras bild av dig. Det är inte den du är. Fortsätt att vara du och rätt människor kommer att dras till dig. Var den du är och allt kommer att falla på plats.

KRAM Christine

10 thoughts on “5 rädslor som kväver din kreativitet.

 1. Igenkänning på 5:an. Att bära vara en bluff. När jag får frågan om vad jag har för utbildning (när det gäller odling är jag självlärd och av youtube) då brukar jag skämtsamt svara “utbildning? Nä men jag har bara inbillning – det funkar det med.” Då brukar det skrattas nervöst och så lägger jag till att jag gått i “youtube-skolan” och så frågar jag om det är något särskilt de vill veta om odling. Numera är jag stolt över denna skolning.

  1. Jag håller med dig totalt! Varför kan man inte ta sina kunskaper på samma allvar när det inte finns en utbildning bakom? Låt oss ändra på detta. <3

  1. Eller hur?! Steg nummer ett är att faktiskt bli medveten om dem. Först då kan vi lyfta upp dem i ljuset och skapa en förändring.

   1. Vad intressant att ni är så lika…<3 Kanske därför ni gillar att hänga med varandra… Jag ansluter gärna någon gång!

 2. Kan känna igen mig i allihop under olika perioder av livet. Tror att någon variant av ettan är stakrast hos mig just nu. Men kanske blandar ihop den med femman … Spännande!

  1. Intressant det här med rädslor för jag skulle aldrig tro att du skulle känna starkt för varken ettan eller femman.Superintressant!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *