Du är mer älskad än vad du är medveten om.

Kärlek.

Kärlek till sig själv. Kärlek till andra människor.

Varför är det så mycket enklare att älska andra människor med alla deras fel och skavanker men inte sig själv? Varför är vi så duktiga på att förstora alla misstag vi gör?

Det som är intressant i denna tanke är att vi älskar när en annan människa öppnar upp sig och visar sig sårbar. Så underbar känsla att dela osäkerheten med varandra. Känna samhörighet. Känslan av att inte vara ensam med sina negativa tankar.

Alla människor har stunder i sina liv när de mår dåligt över något. Depression. Nedstämdhet. Känslan av att vara värdelös. Utan riktning någonstans. Man vill bara stanna kvar i sängen och kolla Netflix helt avskärmad från världen.

Det kan vara svårt att komma på något positivt när man är fylld av negativa tankar. Situationer som egentligen bär på en vackerhet och gåva av lärdom, fokuserar man på helt fel saker. Kroppen fylls av negativitet och en tro på att livet alltid kommer att se ut såhär.

Bli först medveten om vad du tänker. Skriv ner det utan att linda in det på något sätt. Först när du lyfter upp det i ljuset kan du ta reda på vad det har för budskap.

JAG ÄR VÄRDELÖS

När känner jag mig värdelös? På morgonen, kvällen, varje dag, på helgen….

Vem befinner jag mig med när jag känner såhär? Ensam, med vänner, familj….

Var befinner jag mig när jag känner såhär? Hemma, på jobbet, i affären

Vad gör jag när jag känner mig såhär?

Vad innebär det att vara värdelös?

Dela din osäkerhet med någon annan. Du kommer att bli förvånad över reaktionen. Det öppnar upp för ett djupt samtal. Respekt. Kärlek och omsorg finns överallt. Var öppen för att dela din historia.

KRAM Christine

Känner du dig manad att delta i “23 dagar av tacksamhet med en twist” där det handlar om att vända blicken inåt och känna tacksamhet för sig SJÄLV på tre olika sätt. Nästa omgång drar igång den 9 december. Ett fantastiskt sätt att avsluta året på. Kommentera i bloggen så berättar jag mera.

9 thoughts on “Du är mer älskad än vad du är medveten om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *