Därför ska du kommentera på andras bloggar.

Det började med att jag blev nyfiken över om det har någon betydelse för min egen bloggs synlighet på webben om jag har många kommentarer. Därför gjorde jag som jag alltid gör när jag söker svar….. Googlade!

Det ledde till att jag hittade ett superbra blogginlägg om just detta. Jag blev så inspirerad och tänkte dela med mig till just dig. Självklart kommenterade jag på den bloggen för att ge lite kärlek! 🙂

Läser du mer än min blogg? Förmodligen så gör du det. Själv är jag lite si sådär med att följa andras bloggar. Det skulle man kanske inte tro men så är det. Jag är med i en grupp på Facebook av bloggare och vi lägger kommentarer på varandras bloggar. Det är kul och inspirerande!

Jobbet bakom en blogg. Alltså allt det där som inte har med att skriva inläggen, upptar ungefär 50% av den totala tiden med den, minst. Mycket reflektion, insikter och planering. En del inlägg tankar jag ner från min källa och en del tar otroligt lång tid. Det ska kännas “rätt” för mig.

Den här siffran varierar såklart för olika bloggar men om jag utgår från min egen så stämmer det ganska bra. Det är en massa härligt jobb med att driva en blogg men man vill ju samtidigt nå ut till fler och fler läsare. När jag sitter ensam på min kammare och själv tycker att jag skrivit ett helt fantastiskt inlägg så vill jag ju att ALLA ska läsa det. Ibland är det just de här inläggen som inte når ut. Det kan bero på att jag valt “fel” rubrik. Små detaljer som jag stör mig på att jag inte förstod. De flesta bloggare tjänar inte en enda krona men låter ändå oss läsare få njuta av allt material som de producerar. Visst är det värt lite positiv feedback tillbaka?

Varför ska du kommentera på bloggar som du läser?

 • Se din kommentar som en vänlig betalning för att du får möjlighet att läsa inlägget helt gratis. Kanske fick du inspiration till nya tankar, någon övning, pepp eller nån annan viktig information om något som du länge har funderat på. Kanske var det lite mysigt tidsfördriv… Är det inte värt en liten hälsning till den som gav dig det helt gratis?
 • Bloggaren vill veta vad du tycker. Själv är jag nyfiken på vem du är, vad du tänker och varför du väljer att läsa på just min blogg. Även om man har tusentals läsare (vilket många inte har) så vill man skapa en relation till sina läsare. Handlar ett inlägg om att blotta sig och visa sårbarhet på något sätt så kan man kommentera med att man känner igen sig eller att man har haft en liknande erfarenhet. Vad som helst faktiskt. Att uppge vem du är och var du bor är inte på något sätt nödvändigt. Det är du som person, som är intressant. Så känner jag iallafall. Tro inte att du försvinner i mediabruset och inte gör skillnad. Jag vet inte en enda bloggare som inte dagligen läser sina kommentarer och blir superglad för lite pepp och positiv uppmärksamhet.
 • Bloggar du själv kan dina kommentarer på andras bloggar få deras läsare att hitta till din blogg också. Här är det klokt att tänka till lite grann… Vilka bloggar kan ha läsare som också kan vara intresserade av det du skriver? Det ska inte handla om att locka till sig läsare, det ska vara genuina kommentarer och de ska vara skrivna med kärlek och omsorg. Läsarna som klickar sig vidare från kommentarerna till din blogg blir en kul bonus. En värdefull bonus. Tänk brett, läs och kommentera på bloggar du gillar. Ge lite kärlek!
 • Sharing is caring.  Jag behöver egentligen inte uttrycka det mera. Dela med dig av det som inspirerar. Säg högt vad du tänker. Det spelar ingen roll om det är en framgångsrik bloggare, alla behöver komplimanger. Alla. Även de man ser upp till har dåliga dagar när de behöver pepp och stöd. Var generös mot varandra med erfarenheter, kunskap och en härlig positiva attityd. Det skapar en härligare relation till sociala medier! Håller du inte med?

Nu när du har läst detta så måste du ju lämna mig en tanke! 😉 Nej, det måste du inte… men jag skulle bli superglad om du gör det. Ge mig lite kärlek!

KRAM Christine

Vill du anlita mig som intuitiv kreativitetscoach? Jag kan hjälpa dig att hitta tillbaka till ditt unika uttryck och kliva in i din kraft. Kommentera i bloggen eller mejla på levandefruost@gmail.com. Det första samtalet kostar bara 199 kronor. Kom ihåg det. Läs mer om detta här.

Är du nyfiken på “Kreativ visualisering”? Klicka på länken för att läsa mer om vad den innehåller.

Behöver du höja kärleken till dig själv? I december drar jag igång årets sista  “23 dagar av tacksamhet med en twist”. Det handlar om att vända blicken inåt och fokusera på sig själv på 3 olika sätt. Magiskt! Ny omgång den 9 december.

Vill du hänga med i min FB-grupp “Skapa ditt kreativa drömliv”? Vi är nu över 800 medlemmar!!

28 thoughts on “Därför ska du kommentera på andras bloggar.

 1. Oj vad det här blogginlägget fick mig att tänka på annat sätt kring bloggar och bloggare. Läser rätt många blogginlägg men har nog nästan aldrig kommenterat, inte för att de inte berör mig utan för att jag inte tänkt mig att bloggarna själva läser kommentarerna. Det blir ändring på det hädanefter ?❤

  1. Oh vad glad jag blir att läsa din kommentar Anna-Karin!

   Liksom Christine så följer jag ganska få bloggare (numera) men tycker verkligen att det är ett sätt att sprida kärlek, att kommentera. Så jag gör mitt bästa, i de fall jag läser ett blogginlägg!

 2. Vilket bra inlägg. Det är viktigt att fundera över vilken relation man vill ha till sina läsare. Bloggen tar otroligt mycket tid. Jag håller med om att det minsta man kan ge som läsare är att lämna en kommentar där man visar sin uppskattning för inlägget och bloggaren.

 3. Bara överskriften fick mig att läsa inlägget haha.
  Du har så rätt när det kommer till kommentarer, själv försöker jag få folk att trycka på ett hjärta längst ner i inlägget, men det verkar inte fungera haha.
  Ju fler hjärtan desto mer synlig blir jag på bloggportalen.
  Jag måste erkänna att jag missar dina inlägg ofta, men ska försöka minnas att gå in och läsa ❤

 4. Tack för bra inlägg! Även om jag främst skriver för mig själv, så är ju dialogen med er som läser min blogg också oerhört berikande! Och hjälper mig att få syn på saker i mina ord som jag inte sett själv.

 5. Det är härligt att få kommentarer. Sedan vore det ännu härliga att förstå sig på till exempel Facebooks algortimer. Min blogg har dykt – fler kommentarer än vanligt till trots – det senaste halvåret året… så det är mycket en inte styr över. Om potentiella läsare inte ser inlägget… tja… då sover det liksom i cyberspace.

  1. Det vore grymt att räkna ut hur deras algoritmer fungerar. Håller med dig! Min blogg har också gjort en rejäl dykning neråt. Om man bara visste varför….

 6. Massor av kärlek till dig, du är klok och inspirerande. Läser gärna dina inlägg men missar att kommentera… my bad. Fortsätt skriva fina, vackra Du ? Kram

  1. Det var inte meningen att ge dig dåligt samvete. Tack för din pepp! Det betyder mycket för mig ska du veta <3 Kram

 7. Jag håller med dig! Personligen tycker jag nog att jag är ganska generös med kommentarer. Jag brukar nästan alltid lämna en kommentar i de bloggar jag besöker, och de som kommenterar hos mig brukar få såväl ett besök som en kommentar tillbaka.
  Det jag funderar på är varför det inte faller sig naturligt för så många att ge av samma glädje, omtanke och uppskattning som man så gärna tar emot själv?

  1. Nej, det kan inte jag heller svara på mer än att vi är alla olika. Kanske man inte tänker på eller tror att det har så stor betydelse… Tack för dina fina tankar! <3

 8. Jag vet inte riktigt vad som hänt med min blogg jag kan inte kommentera andras bloggar fast att jag är inloggad jag kan bara skriva in min blogg och mitt namn sen vill den inte mera vet någon vad det beror på

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *