Behöver du stärka din självbild? Meditationsövning från mig till dig.

För att skapa det liv som du vill ha behöver du vara villig att ta emot det bästa som livet erbjuder dig. På något sätt tillåter många sig inte att ta emot möjligheten att få det vi vill ha. Oftast beror det på en känsla av att inte vara värdig att få det. En känsla som vi kanske redan fick lära oss som små barn.

“Jag är egentligen inte en särskilt bra människa så jag förtjänar inte att få det bästa i livet.” 

Om du har svårt för att se dig själv i fantastiska händelser och tänker tankar som “Jag skulle aldrig kunna få det där” eller “Det kommer aldrig att hända mig” då behöver du omvärdera din självbild.

Din självbild är sättet du betraktar dig själv på och hur du pratar med dig själv inombords. Du kan börja med att ställa dig frågan: “Vilka känslor känner jag för mig just nu?” Ställ frågan flera gånger om dagen och se vilka svar som kommer till dig. Lägg märke till vilka olika tankar som dyker upp vid olika tidpunkter. Om du är ärlig mot dig själv så skulle du inte älska ditt barn eller din partner mindre bara för att de gör misstag och säger fel då och då, eller hur? Du skulle heller inte älska de mindre för att de har en stor näsa eller övervikt. Du älskar dem för att de är den de är. Det är dags att du börjar göra detsamma för dig själv.

En meditationsövning för att stärka din självbild.

Blunda och föreställ dig att du står i ett rum där du känner dig trygg. Låt någon se på dig med stor kärlek och uppskattning. Det kan vara någon du känner eller en främling, vad som känns rätt för dig. Låt personen säga något till dig som de verkligen älskar och uppskattar med dig. Tänk dig nu att fler och fler personer kommer in i rummet och överöser dig med komplimanger. De säger att du är en fantastisk människa och du är en sann inspiratör. Håll ut även om det generar dig och du börjar skruva på dig. Tänk dig nu att du står på en scen och folk klappar och hyllar dig för att du är du. Ta emot och tacka dem för deras stöd och uppskattning. Ta några djupa andetag och öppna dina ögon.

Hur känns det nu? 

Kram Christine

-Kreativitetscoach

Vill du lära dig mer om kreativ visualisering?

Den 31 januari börjar min FB-kurs som varar i 61 dagar (31 januari-31 mars). Där kommer jag att gå igenom övningar, tekniker och meditationer för att öppna upp och öka intuitionen och förmågan att visualisera. Jag har märkt att effekten blir kraftfullare när man befinner sig på en trygg plats att vara sig själv. Där allt får finnas och där vi lyfter varandra. Läs mer om upplägget i länken.

Vill du lära dig mer om kreativ visualisering?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *