Du måste vara lite vilse för att att hitta det du letar efter.

Jag började dagens blogginlägg med tankar om att inte veta vad man vill bli när man blir stor… De tankarna får vila lite. Kanske delar jag imorgon… Istället gräver jag i mitt bloggarkiv och delar med mig av 10 råd till dig som känner dig ensam och vilse.

1. Du är inte ensam i att vara ensam. Många går genom exakt samma sak som du. Så oavsett hur löjlig eller patetisk du känner dig så vet du att det finns andra där ute som upplever samma känslor. När du hör dig själv säga: “Jag är ensam,” då är det din inre kritiker som förminskar dig med en lögn. Det finns alltid någon som känner som du.

2. Ibland när du är ensam, behöver du vara ensam. Njut av ledig tid bara med dig själv och hitta din väg. Ditt uttryck. De stunder du känner dig ensam kan vara stunder du verkligen behöver vara själv. Detta är en av livets grymmaste ironier. Vi behöver ensamhet, för när vi är ensamma frikopplas vi från skyldigheter. Vi kan höra våra egna tankar och känna vad vår intuition säger oss. Det kommer tillfällen då världen blir riktigt tyst och det enda som återstår är takten av ditt eget hjärta. Lär känn ljudet av det. Förstå vad det vill säga dig.

3. Du måste vara lite vilse för att att hitta det du letar efter. Inte förrän du går vilse kan du börja hitta din väg. Ta det första steget att leva det liv du vill. Nästa steg är att lämna det liv du inte vill ha. Att göra stor förändring är ganska skrämmande. Vet du vad som är mer skrämmande? Ånger….  Kom ihåg att alla lider ibland. Förändring är sällan enkelt. Nyckeln är att använda din erfarenhet för att växa. Du blir starkare och klokare. 

4. Acceptera verkligheten som den är. Du kan inte få inre frid genom att undvika livet. Det snurrar på med sina förändringar. Ta tillvara på varje förändring som en utmaning för att växa som människa. Antingen får du vad du vill ha eller så kommer du att lära dig vad ditt nästa steg är. Att ha inre frid betyder inte ett problemfritt liv. Det innebär att mitt i det här kan du känna lugn i ditt hjärta. Livet är för kort för att bråka med dig själv. Dina största besvikelser är ofta resultatet av felplacerade förväntningar. Släpp onödiga förväntningar och du kan hantera nästan vad som helst.

5. Du väljer din inställning. Bestäm dig för att vara positiv. Största delen av ditt elände beror inte på din situation utan av din attityd. En glad person är inte en person som alltid har det bra, utan snarare en person som alltid har en bra inställning i varje situation. Le åt dem som försöker missunna dig. Visa dem vad de kan inte ta ifrån dig. Det betyder inte att du ger efter. Det betyder att du väljer lycka.

6. Att vara ensam innebär inte att du känner dig ensam, och att känna dig ensam betyder inte att du är ensam. Problemet behöver inte vara ensamhet. Du kan känna dig ensam i närvaro av andra. Du kan känna dig ensam i en folkmassa, på arbetsplatsen eller på kalas. Tänk på det och välj dina relationer. Det är bättre att vara ensam än att vara i dåligt sällskap. När och om du bestämmer dig att komma tillbaka, gör det för att du verkligen vill inte bara för att slippa vara ensam. Du kan vara ensam i ett rum och ändå känna dig sedd.

7. Alla behöver inte stödja dina beslut. Vänner och familj kommer inte alltid att stötta dina mål. Du behöver fullfölja dem ändå. Följ din intuition. Då gör du vad som känns rätt även om det inte verkar rätt för andra. Din intuition har aldrig fel. Kanske det inte går som du väntat dig men det kommer att leda dig i rätt riktning. Sluta oroa dig över vad alla andra tycker! Håll drömmen levande och tala din sanning.

8. Du är inte den du tidigare var och det är ok. Du har gått igenom många upp-och nedgångar som har gjort dig till den du är idag. Det finns en mening med all skit vi tar oss genom. Mycket har hänt genom åren. Saker som har fått dig att ändra perspektiv. Tiden går och ingen förblir densamma. Alla förändras och en del människor kommer fortfarande att säga att du har förändrats. Besvara dem genom att säga, “Det är klart jag har förändrats. Det är vad livet handlar om. Jag är fortfarande samma människa, bara lite starkare nu än jag någonsin tidigare varit. “

9. De bästa dagliga förändringar du kan göra. Gör alltid ditt bästa. Förstå att ditt bästa kommer att förändras många gånger. Livet går upp och ner. Vissa dagar är saker och ting lättare än andra dagar. Förändringarna ska du skapa utan krav att prestera. De ska komma naturligt och lätt. De små förändringarna du gör varje dag kommer att växa sig stora och starka till slut. Gör ditt bästa i nuet. Lev en dag i taget, just här, just nu. Gör det bästa du kan i det. 

10. Allt har betydelse i slutändan. – varje steg, varje ånger, varje leende, och varje kamp. Alla hopplösa händelser betyder något. Skitlönen på ett jobb du avskydde, kvällarna du tillbringade med vänner du aldrig träffar längre eller alla timmar du spenderat med att skriva på en personlig blogg som ingen läser. Allt detta har stärkt dig på olika sätt. Alla händelser har givit dig kraft. De händelserna har gjort dig till den du är idag.

Vad gör du för att vara positiv när du känner dig vilsen och ensam? 

.

Kram Christine

-Coach och idékreatör

Gillar du det jag skriver? Kommentera och berätta för mig. Dela gärna bloggen på sociala medier.

Vill du ha mina kärleksfulla nyhetsbrev där jag delar allt mellan himmel och jord?

2 thoughts on “Du måste vara lite vilse för att att hitta det du letar efter.

  1. Tänk så bra du skriver. Det finns många där ute som kommenterar att attraktionslagen är bara o man tänker glatt hela tiden. Jag trodde på det först och tänkte, jag kommer aldrig lyckas. Så är det ju inte. Attraktionslagen innebär inställningen till livet. Jag har ont, jag har ångest, jag gråter. Men jag har också glädje, jag har min familj som jag njuter av att se. Jag har skogen bredvid mig. Jag har kunnat skippa stressen av mitt jobb. Viktigast är att jag har allting jag vill ha. Jag känner stor tacksamhet att min make räddade mig 2017 från min självmordsplanering. Jag känner stor glädje och tacksamhet över att han känner mig så bra och ser att jag inte mår bra. Jag känner stor tacksamhet att han finns vid min sida även de dåliga dagarna. Ja, jag kan go on and on. Jag har tak över huvudet, mat på bordet och positiva livsglada barn. Vad mer kan man önska. De sämre dagarna känns som en regndroppe jämför med den tacksamhet och glädje jag finner omkring mig. Det viktiga är att jag når fram till människor om sjukdomar de inte vet hur de ska hantera genom min blogg.

    1. Tack så mycket för din fina och ärliga kommentar. <3 Det värmer verkligen!! Jag är så tacksam över att du hade din man vid din sida så att du inte gjorde slag i att ta ditt eget liv. Stor kram till dig! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *