Vilken liten förändring skulle ha stor betydelse för dig?

Många vill förändra sitt liv men vill inte förändra något. Man vill leva så som man gör idag samtidigt som alla de där jobbiga förändringarna bara genomförs utan någon ansträngning. Du förstår att det är helt omöjligt eller hur? Men visst hade det varit najs om det kunde vara så?

Ibland behöver vi ner i geggan och krypa för att skapa vårt kreativa drömliv. Det betyder inte att det är fel på dig. Det är helt enkelt bara något att ta dig igenom för att få det du drömmer om. Du är absolut inte mindre värd för det. Vi alla gå igenom jobbiga saker men vi delar inte det offentligt förrän vi känner oss lyckade. Tråkigt men sant.

Förväxla inte din väg med din destination. Bara för att det är stormigt betyder det inte att det varar för evigt.

Kom ihåg att de stora ögonblicken i ditt liv inte nödvändigtvis behöver vara de saker du gör. Det kan också vara de saker som händer inom dig.

Förändring handlar om att släppa taget om det som tynger ner dig och göra plats för det du vill ha mer av i ditt liv.

Många vill förändras men ändå stanna kvar i det trygga och invanda. Det går inte.

Det är helt normalt att vara rädd. Det är vi alla inför något nytt och okänt.

Vad skulle du förändra i ditt liv just nu? Vad är det du verkligen inte vill ha kvar längre?

Överväldigande skapar rädsla för att börja. Det känns så stort och onåbart att man inte tar steget mot sina drömmar. Det känns så långt borta och man orkar inte ens börja. Man fastnar i att man har fastnat.
Jag vill att du ska tänka på det där som kommer att hjälpa dig att komma loss. Vad skulle det kunna vara? Förmodligen är det något betydelsefullt för dig. Det är något du tänker dagligen på. Du kan till och med få lite ångest genom att tänka på att förändra detta i ditt liv. Men håll ut, andas och tänk på den förändring som behöver ske. Den som tar dig närmare din dröm. Du vet att du vill! Handlar det om jobb, relationer, kreativitet, föräldraskap? Fundera….

Skriv ner det.

”Jag vill lämna min arbetsplats”

”Jag vill bli sedd”

”Jag vill att min konst ska ge mig en inkomst”

”Jag vill bli älskad för den jag är”

”Jag vill lämna min partner”

”Jag vill starta ett eget företag”


Föreställ dig nu att den här saken kan delas upp i små bitar som gör den lättare att hantera.
Vad skulle en av dessa bitar kunna vara? Det behöver inte nödvändigtvis vara det första du behöver göra för att komma framåt. Det räcker att det är ett steg. Nyckeln är att göra din stora förändring till en genomförbar förändring. Något som inte skrämmer, som inte överväldigar, som inte gör att du vill stanna kvar i kvicksanden eller cementen eftersom det känns lättare.

Vad vill du förändra?

Vilken liten förändring skulle ha stor betydelse för dig?

Dela gärna med dig i kommentarerna….

Kram Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *