Uppskatta din egen kropp.

Kvinnor har en förmåga att fokusera på sina skavanker istället för att se sin egen vackerhet. Vi jämför oss med en fasad av perfektion som är långt emot sanningen. Det som visas upp i sociala medier är så ofta med filter för att det ska se så perfekt ut. Vi är medvetna om det men ändå är det något vi strävar efter. Eller? Varför? Jag har slutat för länge sen….

Ibland mår en person som kämpar med att upprätthålla den perfekta fasaden otroligt dåligt. Daglig ångest över hur man ska uppfattas. Fasaden blir viktigare än hur relationerna med de allra närmsta är. Men man vet inte hur man ska våga bryta den negativa spiralen. Jag har sett många le utan någon glädje i ögonen. Det syns att det inte är äkta om man ser och lyssnar istället för att bara prata och tänka på sig själv.

==================================================

Man kan börja med att flytta sin uppmärksamhet från kritik till uppskattning. Att aktivt fokusera på hur vår kropp är där för oss i ur och skur. Den ställer upp för oss varje dag. Ge den lite kärlek och omsorg. Säg något snällt till den varje dag.

Vår kropp förtjänar och längtar efter uppskattning. Ingen har något att skämmas över, oavsett hur man ser ut. Alla kroppar är värda att vara älskade. Jag vill dela med mig av en övning som är otroligt kraftfull. Den kan kännas svår men gör den ändå. Du förtjänar att känna dig älskad.

Ställ dig framför en spegel {helst naken men känns det lite läskigt så börja med kläder på}. Granska din kropp från topp till tå. Lägg märke till de delar av din kropp som du är mest kritisk över. Även om du verkligen inte känner såhär just nu – tala om för de delarna att du älskar och uppskattar dem. Säg – “Fötter, jag är tacksam att ni tar mig fram i livet varje dag” eller “Händer, jag är tacksam för att jag kan skriva med er”.

För att kunna acceptera och uppskatta oss själva precis så som vi är behöver vi våga frångå våra negativa tankar om vår kropp.

DAGLIG AFFIRMATION

Jag älskar och uppskattar min kropp.

Jag är stolt över min kropp.

Jag är tacksam för min kropp.

23 DAGAR AV TACKSAMHET MED EN TWIST

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *