Strunta i alla andra och börja jämför dig med dig själv.

Den bästa konkurrens du kan hitta är faktiskt du själv. Det är sant. Det finns inget bättre än att jämföra dig med den personen du var för tio minuter sedan, igår, förra veckan eller förra året. Detta är den allra bästa indikatorn på de framstegen du har gjort som du någonsin kommer att ha, och den enda som verkligen betyder nåt.

Denna jämförelsen är den bästa eftersom du kan se dig själv som du var tidigare. Ingen annan känner till din väg. Du visar inte upp all kaos du har inom dig för omvärlden. Problemet kan vara att du inte märker dina framsteg för att de smyger sig på dig. Tysta som en vålnad.

När du tittar tillbaka på dina tidigare erfarenheter kan och ska du fira dina framgångar även om du inte tycker att de är lika stora som andras. Framgången är relativ och dina små framgångar kan vara de stora och episka framgångarna hos andra. Har du tänkt på det?

Du kan och ska inte jämföra din början med andras mitten eller slut. Genom att jämföra din nuvarande själv med dina tidigare själv kan du också lägga märka till framsteg, framgång och misslyckande. Alla tre behövs i ditt liv. Det är så enkelt att glömma bort hur långt du har kommit. När du jämför dig med dig själv kan du se vad du gjorde fel eller varför det inte funkade. Detta hjälper dig att växa och förstå vad du kan bidra med till världen.

Vissa dagar tycker jag inte att jag är särskilt bra på att måla. Faktiskt, det är sant! Men när jag tittar tillbaka på de första målningar jag har gjort så ser jag framsteg. Det är episkt. Och det är den typ av framsteg som verkligen spelar roll för mig.

En utmaning: Tänk tillbaka på dina framsteg. Kan du se hur långt du har kommit?

Berätta, jag är supernyfiken!! Kommentera! Om inte här så får du gärna mejla mig <3 levandefrukost@gmail.com

“I HAVE ALREADY LOST TOUCH WITH A COUPLE OF PEOPLE I USED TO BE.” JOAN DIDION

Christine

-Kreativitetscoach

8 thoughts on “Strunta i alla andra och börja jämför dig med dig själv.

  1. Ja. Jag ser.
    Ett sätt är min blogg. Jag märker att många av mina inlägg “fortfarande håller”, en slags tidlöshet i dem (som många av dina). Men inte alla. Och ibland läser jag, och kan dra lite på smilbanden när jag inser: Tänk. Så här har jag tänkt en gång. Det gör jag inte längre.

    Och så klappar jag mig på axeln för mitt lärande!

  2. Ja, att jämföra med sig själv är det enda rättvisande.
    Dock kan det bli frustrerande, man vill för mycket emellanåt men man lär sig med tiden 😉

  3. Preciiiis så här! Jo, det är så himla härligt att släppa jämförelse med andra och bara inspireras! Och apropå inspirerande så är det superinspirerande att se sin egen utveckling! Gör det bland annat i en skrivprocess varje morgon …

  4. Att lägga märke till framsteg, framgång misslyckande är grunden till utveckling i alla processer. Tyvärr börjar många med misslyckande och fastnar där. Det är viktigt att komma ihåg alla stegen och älska sig själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *