ÖVNING – KÄNN EFTER I KROPPEN

Idag delade jag med mig av en övning i min grupp “Skapa ditt kreativa drömliv” som heter KÄNN EFTER I KROPPEN. Vi är så bra på att köra på i 190 utan att känna efter hur det känns i kroppen. Dagarna går och känslorna trycks undan för att man har inte tid att känna efter. Ju längre tiden går desto mer tappar man kontakt med sig själv.

Sakta ner. Andas.

Acceptera, tillåt och upplev.

ÖVNING – KÄNN EFTER I KROPPEN

Tänk på något som gör dig irriterad, arg, glädjefull eller glad. Blunda och vänd blicken inåt. Ta några djupa andetag och slappna av. Låt det ta en stund om det känns svårt.

Om det är en händelse som du minns, låt alla detaljer visa sig. Var befann du dig någonstans, vem var du med, vem sa vad och vad hände? Lägg nu till alla dina sinnen. Dofter, synintryck, ljud. Så mycket som du bara kan.

Hur känns det i kroppen?

Lägg ingen värdering på om känslan är positiv eller negativ. Alla känslor är välkomna. Är känslan stark eller kan du bara precis förnimma den? Om den är svag kan du föreställa dig att du sätter ett förstoringsglas framför och förstärker känslan. Spela upp allting i slow motion. Låt det ta sin tid.

Är känslan behaglig eller obehaglig? Om det handlar om glädje, hur känns glädje? Hur känns ilska? Lägg märke till hur det känns i kroppen. Är du stel någonstans? Hur är din andning? Är dina muskler avslappnande eller spända?

Denna övningen kan du göra när som helst. Undersök hur det känns i kroppen.

Berätta gärna för mig hur övningen känns i dig.

Gillar du det jag skriver? Dela med dig till någon annan som också skulle uppskatta min blogg. Sharing is caring.

Kram Christine – Kreativitetscoach

One thought on “ÖVNING – KÄNN EFTER I KROPPEN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *